Ezeket látta már?

Közel hárommillióan maradtak áram nélkül a Milton hurrikán miatt

Milton hurrikán Florida áramkimaradás

Bár a hurrikán jelenleg az 1-es kategóriába tartozik, továbbra is erős szelek sújtják a part menti területeket, és akár tornádók kialakulásához is vezethetnek.

Daytona Beachen 133 km/órás széllökéseket mértek. A tengerparti területeken akár 1,2 méteres viharhullámok is előfordulhatnak – a CNN beszámolója szerint.

A hatóságok közölték, hogy Palm Beach megyében több lakost kimentettek, miután szerda este tornádók pusztítottak a környéken. A Palm Beach megyei tűzoltóság szerint a kimentettek egy része a törmelék alatt-, vagy az erős szél miatt felborult járművekben rekedt.

A poszt szerint öt beteget, köztük három traumás beteget szállítottak a helyi kórházakba, és több beteget láttak el könnyebb sérülésekkel.

A hatalmas mennyiségű eső továbbra is kockázatot jelent, egyes helyeken egy nap alatt több havi csapadék hullott. Hillsborough megyéből áradásokat jelentettek. Az áradás és a tenger felől érkező viharhullám kombinációja súlyosbíthatja a helyzetet, és a vízszint csak akkor fog apadni, ha a vihar már messzebb kerül.

Floridában közel hárommillió háztartás és vállalkozás maradt áram nélkül a pusztító Milton hurrikán következtében – áll a PowerOutage.us legfrissebb jelentésében.

Több mint 2,6 millió háztartásban nincs áram Floridában a Milton hurrikán miatt. Több mint 2,6 millió háztartásban nincs áram Floridában a Milton hurrikán miatt. Forrás: PowerOutage.us

A legjelentősebb áramkimaradások Sarasota megyében történtek, ahol a vihar szerda este Siesta Key szigetére csapott le. Hillsborough megyében is súlyos helyzet alakult ki: a CNN jelentése szerint éjszaka 2 órára több mint félmillió ember maradt áram nélkül. A környező térségekben a lakosság 80-97 százaléka áramellátás nélkül várta a vihar elvonulását.

A helyzet továbbra is kritikus, és a mentőcsapatok folyamatosan dolgoznak a károk elhárításán és a bajbajutottak megsegítésén.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Forrás: CNN
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához