Ezeket látta már?

Már a mentősök sincsenek biztonságban! Gyakran éppen a betegek támadnak rájuk

mentő támadás életmentés

Az elmúlt hónapokban megnőtt a mentősök ellen irányuló támadások száma.

Az Országos Mentőszolgálat arról számolt be Facebook oldalán, hogy az utóbbi időben egyre több alkalommal éppen a megmentésre szoruló betegek léptek fel agresszívan ellenük, néha maguk is veszélyes helyzetekbe kerültek. Az egyik legmegdöbbentőbb esetben egy beteg késsel fenyegette megmentőit a mentőkocsiban.

Az elmúlt 2 hónapban több mint 20 esetben támadtak rá a mentősökre munka közben. A legtöbb esetben a támadó maga a beteg volt, akit próbáltak ellátni az életmentők, de az is előfordult, hogy a hozzátartozók váltak agresszívvá a helyszínen. Volt, hogy egy beteg kórházba szállítás közben kezdte késsel fenyegetni a dolgozó mentősöket, de legtöbbször ököllel, vagy lábbal estek neki a mentőknek, többször komoly sérülést okozva ezzel.

"Az életmentő hivatást azért választották bajtársaink, hogy bajbajutottakon segítsenek, ennek pedig testi épségük, akár életük veszélyeztetése nem képezhetné részét. A támadások, fenyegetések ezt a segítségnyújtást akadályozzák és a beteg ellátását is ellehetetleníthetik" – írja az Országos Mentőszolgálat.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Sokan bele sem gondolnak, mit tesznek - ez zavarja legjobban a mentőket és az ellátást

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

mentő

Forrás: Országos Mentőszolgálat
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához