Ezeket látta már?

A házaspár beperelte a kórházat, miután elvesztették a férfi koponyájának egy részét

kórház per elveszít koponya

Nem mindennapi eset látott nemrégiben napvilágot.

A kórházi műhibákról és orvosi mulasztásokról sok történetet lehet hallani, ám ilyen esettel még nem találkoztak.

Egy georgiai házaspár pert indított az Emory University Hospital Midtown atlantai kórház ellen, mivel a kórházi személyzet elvesztette az agyműtéten átesett férfi koponyájának egy részét. Az intézmény ráadásul több ezer dolláros orvosi számlát állított ki nekik.

Fernando Cluster-t még 2022 szeptemberében vitték be agyvérzéssel a szóban forgó kórházába. Az agyára nehezedő nyomás enyhítése érdekében az orvosok úgynevezett hemikraniectomiát hajtottak végre, melynek során eltávolítottak a koponyájából egy 12x15 centiméteres területet. Ezt akkor szokták alkalmazni, amikor a duzzanat és vérzés olyan súlyossá válik, hogy azt már csak így lehet kezelni.

Amíg a duzzanat lecsökken, addig a betegek ekkor egyfajta védősisakot kapnak, és a koponya kimetszett részét addig egy fagyasztóban tárolják. Amikor eljön a megfelelő idő, visszahelyezik.

Két hónappal később, amikor visszatértek a kórházba, hogy kicseréljék a koponyadarabot, a kórház nem találta meg a többi páciens testéből származó azonosítatlan csonttöredék-halom közepette a férfi koponyáját.

"Megvizsgáltuk a fagyasztót, ahol a csontszárnyakat tárolják, és nem találtunk olyan csontlapot, amelyen Mr. Cluster betegazonosítója szerepel" – olvasható az orvosi aktában hagyott megjegyzésben. "Több olyan csontlebeny volt, amelyeknél hiányos volt vagy teljesen hiányzott a betegazonosító, így nem tudtuk biztosan, hogy ezek közül melyik tartozik Mr. Cluster-hez."

Még a kórház kért nem kevés összeget

Az Emory Healthcare munkatársai közölték a férfival, hogy a második műtétjét addig törlik, amíg nem készítenek neki egy szintetikus csontlebenyt – ez viszont meghosszabbította a kórházi tartózkodását, ráadásul a beavatkozás után fertőzés lépett fel nála, így újabb műtétre volt szükség.

A kórház ezek után jó nagy számlát állított ki a házaspárnak: ez tartalmazta szintetikus darabot, a hosszabb kórházi tartózkodást és a kiegészítő műtétet is. Ez összesen körülbelül 146 800 dollár volt (azt nem tudni, hogy a biztosításuk ennek mekkora részét fedezte, ha egyáltalán fedezte).

A kórház állítólag semmilyen kedvezményt nem adott a kezelésért.

Felháborodott áldozatok

- Megdöbbentő, hogy egy olyan egészségügyi intézmény, mint az Emory, elveszíti egyik páciense koponyájának egy részét, és nem hajlandó vállalni a felelősséget – mondta az elkeseredett feleség.

- Most együtt kell élnünk az Emory hanyagságának következményeivel, beleértve az újabb fertőzéstől való félelmet, valamint az orvosi költségeket.

Cluster és felesége azt próbálják elérni, hogy a kórház kompenzálja őket az orvosi számlákért, valamint az általuk okozott érzelmi károkért.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Agyvérzés: ezért nem mindegy, milyen gyorsan alakul ki a fejfájás!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

agyvérzés

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához