Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: kedden rossz napjuk lehet a migréneseknek és az ízületeseknek

kedd, időjárás, kettősfront, fejfájás, migrén

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint lassan töltődik a ciklon, és gyengülnek, de még érződnek a kettősfronti panaszok.

Nem adja könnyen magát ez a szörnyű ciklon, de már a végét járja! Még mindig a kettősfronti hatás uralja a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetet.

Kedden csendesednek a fronthatások, szerdától pedig nyári napok várhatók! Újabb hullámzás vár ránk!

Nem szabadulunk könnyen ettől a szörnyű, nagyon sok bajt hozó mediterrán ciklontól.

Jelentősen gyengül ugyan a hatása, de az erősebben frontérzékenyek főleg a délelőtt folyamán még mindig a kettősfronti hatásoknak lesznek kitéve. Annál is inkább jelentkezik ez, mert a hosszú ideje fennálló terhelések miatt rosszabb a szervezetünk tűrőképessége. Keleten már jobb lesz a helyzet, kevésbé érződnek a fronthatások, csökken a csapadékhajlam és ami nagyon fontos, mérsékelt lesz a légmozgás és több a napsütés. Nagyon kellemetlen lesz viszont a sokfelé előforduló reggeli nyirkos idő, erős pára, köd ami különösen az ízületek számára okoz folytatódó panaszokat.

Főleg délnyugaton lesz még jellemző a több keringési panasz, szédülés, mellkasi diszkomfortok, és gyakori következmény a vissza-visszatérő migren. Napközben viszont már jelentősen javulhat a mentális állapotunk. Látnunk kell viszont egy újabb terhelő hatást, a szerdára várható erős melegedéssel újabb próbatétel előtt áll a szervezetünk.

Szabadtéri:

Észrevehetően javulnak a kültéri programok feltételei. Nem lesz még zavartalan a helyzet, de a délnyugati országrész kivételével már bátrabban tervezhetők programok. A reggel ködösen, nyirkos indul, de napközben kisüt a nap, és már csak kevesebb helyen lehet számítani csapadékra. Emelkedik a hőmérséklet, és a szél megszűnésével sokat javul a hőérzet. Viszont még sokan érezni fogják a kettősfronti hatást.

Balesetveszély:

Még kedden is magas lesz a baleseti veszélyeztetettség. A fontosabb zavaró fizikai feltételek: többfelé csapadék, hajnali ködök, délelőtt még folytatódó kettősfronti terhelés. A legfontosabb meteogyógyászati hatás a tartós front-terhelés, romló vezetési képességek.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Innen tudhatja, hogy erős fejfájása vagy migrénes rohama van

Innen tudhatja, hogy erős fejfájása vagy migrénes rohama van

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

fejfájás

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához