Ezeket látta már?

Eszerint szigorítanák az idősek ingyenes fogászati ellátását

idősek ingyenes fogászati ellátás

65 éves kortól kezdődne a választóvonal: a magyar kormány javaslata szerint az ingyenes fogászati ellátás korhatárát 62-ről 65 évre emelnék.

Jelenleg 62 éves kor fölött jár az ingyenes, teljes körű állami fogászati alap- és szakellátás - ezt tolná ki egy törvényjavaslat-tervezet. Az egészségbiztosítási ellátásról szóló törvényben, a Belügyminisztérium alá tartozó ágazatokat érintő módosító javaslatcsomagban változik az ingyenes fogászati ellátásra vonatkozó korhatár.

Jelenleg a 62 év feletti biztosítottak teljes körű alap- és szakellátást vehetnek igénybe, de a változtatás miatt csak 65 éves kor felett járna ez az ingyenesség. A javaslat szerint ugyanis 62 éves kor helyett az öregségi nyugdíj korhatárától, vagyis 65 éves kortól vehetnék igénybe az idősek az ingyenes fogászati ellátást − szúrta ki a hvg.hu.

Az nem változna, hogy akinek van társadalombiztosítása, az 18 éves koráig – vagy később nappali tagozatos tanulóként – teljes körű alap- és szakellátásra jogosult – ide nem értve a technikai költségeket. Tehát továbbra is érvényben maradna, hogy a 18 év alattiak és nappali tagozatos diákok teljes körű ellátásra jogosultak, míg a felnőttek csak sürgősségi ellátásra jogosultak.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Néha elblicceli a fogmosást? Ilyen következményekkel járhat

Néha elblicceli a fogmosást? Ilyen következményekkel járhat

Forrás: HVG
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához