Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: vasárnap komoly terhelést kap a szív - és érrendszerünk

időjárás, vasárnap, szívprobléma, orvosmeteorológia

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a nagy változás megterheli az egész szervezetünket.

Véget vetett a nyárias időnek az átvonult frontálzóna. Változatos humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai hatások jelentkeznek ebben a helyzetben.

Ezek a fokozott meteogyógyászati veszélyek állnak a hidegfronti szakasszal távozó frontzóna mögött!

Erős változást hozott a humánmeteorológia-orvosmeteorológia helyzetben az átvonult frontálzóna, több mint 10 fokos lehűlés alakul ki a front mögött.

A hidegfront utáni hideg levegő beáramlás élénk, erős szelek formájában történik, ami miatt még határozottabban jelentkezik a hőérzet csökkenése. Helyenként még csapadékra is számítani kell.

A nagy változás megterheli az immunrendszerünket, ami fokozottan hozzájárul az egyébként is erősen megnövekedett megfázási kockázatokhoz. Fontos a megfelelő öltözködés, és a szeles éjszakák miatti alváshiány pótlása. Megsokasodnak az ízületi panaszok, a görcsös folyamatok, az ilyen jellegű fejfájások, és a keringés fokozott terhelése miatti szívelégtelenség, mellkasi panaszok, a vérnyomás kiugrása. A hideg levegő nyugalomba jutása után viszont fontos lesz a következő napok csendesebb időjárását kihasználni időjárás-érzékenyek számára. Akiknél az említett panaszok határozottabb formában jelentkeznek, fokozott időjárás-érzékenységre gyanakodhatnak. Erről bővebben a Meteo Klinika honlapján tájékozódhat.

Szabadtéri:

Jelentősen javulnak a kültéri programok lehetőségei, azonban továbbra is számítani kell helyenként eső, zápor, élénk, erős széllökések kialakulására, az évszaknak megfelelőnél hűvösebb időre és változékonysága. Legstabilabb idő a Dunántúlon várható. Érdemes kihasználni a javuló időt.

Balesetveszély:

Magas szintű lesz a baleseti veszélyeztetettség. A fontosabb zavaró fizikai feltételek: helyenként erős szél, eső, zápor. A legfontosabb meteogyógyászati hatások: fokozott figyelmetlenség, reflexek lassulása.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Migrén esetén ennyi kávét érdemes innia

Migrén esetén ennyi kávét érdemes innia

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#Stroke

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához