Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: szerdán a hidegfront fejfájást, ingerültséget hoz

időjárás, szerda, front, orvosmeteorológia, hidegfront

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint erősen ingadozhat a vérnyomás, szívelégtelenség, légzési nehézségek jelentkezhetnek, erősödnek a görcsös folyamatok, feszültebbek, ingerültebb leszünk.

A melegfronti szakasz után a frontzóna hidegfrontja is elér bennünket. A két egymásutáni fronthatás erős humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai terhelést hoz.

Igen rossz nap elé nézhetnek a frontérzékenyek szerdán. Kétféle fronthatás is okoz jelentős humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai terheléseket.

Előbb a melegfronti hatás érvényesül kedd estéről áthúzódóan, főleg az ország nyugati és északi területeit érintve. Itt folytatódó fejfájásra, a gyulladásos folyamatok erősödésére, ilyen jellegű ízületi és gyakoribb mellkasi panaszokra, fáradékonyságra számíthatunk, majd ezt követően a frontzóna hidegfronti szakasza válik uralkodóvá, és ez már országosan erősebb hatásokkal jár, de legkésőbb a délkeleti részeket éri el. Erősen ingadozhat a vérnyomás, szívelégtelenség, légzési nehézségek jelentkezhetnek, erősödnek a görcsös folyamatok, feszültebbek, ingerültebb leszünk. A csapadék és az erősödő szél további jelentős terhelést jelentenek, sokan szédülnek, szorongásos panaszok, pánikszerű reakciók jelentkezhetnek, gyengül az immunrendszerünk.

Szabadtéri:

Szabadtéri programokat inkább csak délen, délkeleten érdemes tervezni, ahová később érkezik meg a csapadékzóna. Egyéb területeken esőre, megerősödő szélre kell számítani, de a fronthatások országosan terhelik a frontérzékenyeket.

Balesetveszély:

Magas szintű lesz a baleseti veszélyeztetettség. A fontosabb zavaró fizikai feltételek: eső, erősödő szél, esetleg zivatar. A legfontosabb meteogyógyászati hatások: fronthatás miatt fokozott figyelmetlenség, lassuló reflexek, fáradékonyság, fejfájás.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Ha alacsony a pulzusa és ilyen kísérő tünetet is tapasztal, inkább hívja a mentőket!

Ha alacsony a pulzusa és ilyen kísérő tünetet is tapasztal, inkább hívja a mentőket!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#szívbetegség tünetei

Forrás: EgészségKalauz/Meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához