Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: pattanásig feszülnek az idegeink! Ez vár ránk pénteken

időjárás, péntek, front, orvosmeteorológia, hidegfront

Nem tágít a kettősfront! Ez vár ránk a Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint.

Már negyedik napja terhelik a frontok az időjárás-érzékenyek szervezetét.

Jó lenne már megszabadulni ettől a frontsorozattól. A folytatódó kettősfronti hatás egyre több humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai következménnyel jár.

Már negyedik napja terhelik a frontok az időjárás-érzékenyek szervezetét

A sokadik frontos napon is nemhogy enyhülnének, inkább erősödnek az időjárás-érzékenyeket terhelő érintő terhelések.

Bizonyos paramétereiben javulnak de többségében romlanak a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai körülmények. A tartós kettősfronti terhelés némileg hidegfront jellegű túlsúllyal jelentkezett eddig is, de ez pénteken tovább erősödik. A nap második felében ugyan csökken a csapadékhajlam, azonban mögötte erős, viharos szelekre kell számítani, ami továbbra is alacsony hőérzettel párosul. Az erős, viharos szél önmagában is nagyon sok ember esetében okoz zavartságot, feszültséget, szokatlan idegességet, szorongásos és pánikszerű állapotokat. Kiugorhat a vérnyomás és gyakran jelentkeznek mellkasi panaszok, szédülés, bizonytalanság érzet.

Továbbra is gyakori lesz a fejfájás és szokatlanul megerősödhetnek a görcsös folyamatok, nő a koraszülések kockázata. Pénteken is fontos a szervezetünk terhelésének csökkentése olyan tényezők esetében, amelyeket mi is tudunk befolyásolni, mint a nehéz ételek, a felesleges stresszhelyzetek és fizikális túlterhelések kerülése.

Szabadtéri programok

A nap nagyobbik részében kedvezőtlenül alakul pénteken is a kültéri programok lehetősége. Országosan kell esőre számítanunk, a megélénkülő hideg szél is fokozottan kellemetlen lesz, alacsonyan alakul a hőérzet. A frontérzékenyek szervezete erős terhelés alá kerül.

Balesetveszély

Alig változik, magas szintű lesz a baleseti veszélyeztetettség. A fontosabb zavaró fizikai feltételek: országos eső, élénk szél. A legfontosabb meteogyógyászati hatások: kettős fronthatás miatt fokozott figyelmetlenség, lassuló reflexek, fáradékonyság, esetleg rosszullétek.

Ha alacsony a pulzusa és ilyen kísérő tünetet is tapasztal, inkább hívja a mentőket!

Ha alacsony a pulzusa és ilyen kísérő tünetet is tapasztal, inkább hívja a mentőket!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#szívbetegség tünetei

Forrás: EgészségKalauz/Meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához