Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ingerülten, szelesen indul a hét

időjárás, hétfő, orvosmeteorológia, front

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint frontmentesen, de alacsony hőmérséklettel, erős szelekkel kezdődik a hét.

Igencsak hideg idő alakul ki a két fronthullám között. Jelentősek a hideg légtömeg humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai hatásai.

Az erős széllel beözönlő hideg levegő igen sok embernek okoz erős panaszokat. Meteogyógyász tanács.

Hiába nincs front mégis az átvonult front utáni hideg légtömeg beáramlása határozza meg hétfőn a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetet.

Még mindig érkezik a hideg levegő, az élénk, helyenként erős hideg szelek nagyon alacsonyan tartják a hőérzetet és sokféle tüneti következménnyel járnak. Ezen még a napsütés sem tud sokat változtatni, bár ez legalább mentálisan kedvező hatású. Különösen hajnalban lesz hideg, többfelé gyenge fagyra is számíthatunk, és ködös területek is előfordulnak.

Ez nagyon rossz az ízületek számára, gyengíti az immunrendszert és emiatt hatványozottan magas a légúti fertőzések kockázata. Fontos a megfelelő öltözködés, érdemes meleg italokkal kezdeni a napot. Gyakoribbak lesznek a görcsös panaszok, az ilyen jellegű fejfájások, megnehezül a szív munkája emiatt szívelégtelenség, légzési nehézségek jelentkezhetnek. Jellemzően a vérnyomás a magasabb értékek felé leng ki. Sokan válnak ingerültté, feszültté, fokozottan figyelmetlenné, fáradékonnyá. Gyakori a szédülés, a magasabb pulzus. Akiknél az említett panaszok határozottabb formában jelentkeznek, fokozott időjárás-érzékenységre gyanakodhatnak. Erről bővebben a Meteo Klinika honlapján tájékozódhat.

Szabadtéri:

Aki bírja a hideg szelet alapvetően kedvezőek lesznek számára a kültéri programok feltételei. Sok lesz a napsütés, de igen hideg lesz a reggel, helyenként fagyhat is. A hőérzetet tovább csökkenti az élénk, helyenként erős szél. Jól fel kell öltöznünk ha kimegyünk!

Balesetveszély:

Magas szintű lesz a baleseti veszélyeztetettség. A fontosabb zavaró fizikai feltételek: helyenként köd, erős szél. A legfontosabb meteogyógyászati hatások: fokozott figyelmetlenség, zavartság, fokozott feszültség.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Ha alacsony a pulzusa és ilyen kísérő tünetet is tapasztal, inkább hívja a mentőket!

Ha alacsony a pulzusa és ilyen kísérő tünetet is tapasztal, inkább hívja a mentőket!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#szívbetegség tünetei

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához