Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ilyen nyárias időjárási hatások ráznak fel minket hétfőn

időjárás, front, orvosmeteorológia, ősz

Megcélozhatjuk a nyári hőmérsékleteket: határozott melegedési tendencia kezdődik

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a határozott melegedésnek sokan örülnek, de vannak akiknél ezt jelentős panaszokkal is jár. Határozott melegedési tendencia kezdődik! Ki hogyan viseli a változó humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetet?

Irány a nyári hőmérséklet: főleg a fejfájósok viselik nehezen a most beinduló erős melegedést!

Erősen változik a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet, és ennek változatos következményei lesznek az időjárás-érzékeny emberekre

Egy erőteljes melegedés indul a hét első napjaiban, a nyári napnak számító huszonöt fokos hőmérsékleteket is több helyen elérhetjük, elsősorban a déli területeken. Néhány napos vénasszonyok nyara jellegű időjárásra számíthatunk, ami alkalmat ad arra, hogy a szervezetünk kissé regenerálódhasson a hét második felében várható újabb frontos időszak előtt.

Érdemes kihasználni a napsütést, a viszonylag csendes időt, sokat segít az immunrendszerünk erősítésében is. Ugyanakkor az erőteljes melegedés meglepően sok ember számára okoz kellemetlen panaszokat, elsősorban fejfájás, a gyulladásos folyamatok erősödése, a vérnyomás kétirányú ingadozása, egyeseknél fáradtság, szédülés jelentkezhet. Érdemes csak fokozatosan aktivizálni magunkat, óvatosan emelni a terhelést.

Szabadtéri programok

Nyugaton kedvezően alakulnak a kültéri programok feltételei, keleten azonban több zavaró tényezőre is kell számítani. Többfelé várható reggeli párás, ködös időszak, keleten pedig napközben kisebb csapadék is. Emelkedésnek indul a hőmérséklet, összességében érdemes kihasználni a javuló időt a szabadtéri tevékenységekhez.

Közlekedés, balesetveszély

Főleg keleten lesz fokozottabb a baleseti veszélyeztetettség. A fontosabb zavaró fizikai feltételek: reggel sokfelé pára, köd, majd kisebb eső. A legfontosabb meteogyógyászati hatások: romló látási viszonyok, fáradékonyság, figyelmetlenség.

Milyen idő lesz?

Hétfőn az ország nagy részén napos időben lesz részünk, több felhő északkeleten és keleten lehet az égen, de azért ott is számíthatunk napos időszakokra. Kezdetben néhol északkeleten szitálás, kisebb eső átmenetileg kialakulhat. Sokfelé élénk lesz a délnyugati, déli szél. Hajnalra, reggelre többfelé pára, köd képződik. A legalacsonyabb hőmérséklet 2 és 11 C-fok között alakul. Délutánra 16 és 22 C-fok közé melegszik a levegő.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Most megtudhatja, miért fájhat a feje minden nap ugyanabban az időpontban

Most megtudhatja, miért fájhat a feje minden nap ugyanabban az időpontban

Ingyenes tünetellenőrző: gyors segítség tünetek beazonosításához!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#szívbetegség tünetei

Forrás: EgészségKalauz/Meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához