Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: érkezik az újabb indián nyár! Ezzel az átmenettel lep meg minket a vasárnap

időjárás, front, orvosmeteorológia, indián nyár

Kis türelem, és jön a vénasszonyok nyara "második felvonás".

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a frontok távozásával javul az idő, és közeledni látszik egy újabb vénasszonyok nyara. Végre eltávozik a front a közelünkből: vasárnap egy átmeneti napban lesz részünk, vegyes humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai folyamatokkal - mondta a meteogyógyász.

Vasárnappal megindul egy változás, pozitív és negatív hatásokkal

Végre eltávozik a közelünkből ez a sok bajt okozó frontzóna, és egy lassú javulással visszatér újratöltve a vénasszonyok nyara

A vasárnap még nagyon átmeneti jellegű lesz az időjárás-érzékeny emberek számára, az ország nagy részén sok lesz a felhő, a keleti részeken csapadékra is kell számítanunk. A hőmérséklet még nem, de a hőérzet emelkedésnek indul, főleg a légmozgás gyengülése miatt. Főleg reggel többfelé nyirkos párás lesz az idő, ami az ízületek számára igen kedvezőtlen.

A humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet fokozatos javulása mellett még mindig kell számítani olyan tünetek jelentkezésére, mint a görcsös panaszok, mellkasi diszkomfortok, fáradékonyság, és számolnunk kell a lassú melegedéssel beinduló gyakoribb fejfájásos panaszokra is. Ezzel együtt érdemes lassan aktivizálni magunkat, de csak óvatosan emelni a terhelést.

Szabadtéri programok

A nap nagyobbik részében kedvezőbben alakul a kültéri programok lehetősége. Reggel még többfelé köd lehet, napközben szitálásra, esőre is számítanunk, a megélénkülő szél is kellemetlen lesz. Összességében mégis érdemes a vasárnapot kihasználni.

Balesetveszély

Kissé javul a baleseti veszélyeztetettség. A fontosabb zavaró fizikai feltételek: reggel sokfelé pára, köd, majd kisebb eső. A legfontosabb meteogyógyászati hatások: romló látási viszonyok, fáradékonyság, figyelmetlenség.

Milyen idő lesz?

Vasárnap reggel, délelőtt még több tájegységünkön - főként a Dunától keletre - kialakulhat kisebb eső, zápor. Délután már csak északon és északkeleten számíthatunk esőre, záporra. Napközben egyre nagyobb területen szakadozik fel a felhőzet, és kisüt a nap rövidebb-hosszabb időszakokra. A Dunántúlon élénk marad az északnyugati szél. Helyenként párás, ködös lesz a reggel. Hajnalban 5-13 fok várható, a legmagasabb hőmérséklet pedig 13 és 18 C-fok között alakul.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Most megtudhatja, miért fájhat a feje minden nap ugyanabban az időpontban

Most megtudhatja, miért fájhat a feje minden nap ugyanabban az időpontban

Ingyenes tünetellenőrző: gyors segítség tünetek beazonosításához!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#szívbetegség tünetei

Forrás: EgészségKalauz/Meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához