Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nagyon nem hiányzik, ami szombaton jön a kettősfront mellé

időjárás, front, orvosmeteorológia, hidegfront

Egyelőre a közelünkben marad a kettősfront. A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint nagyon sokan érzik még a közelben hullámzó kettősfront hatásait, de mást is kapunk mellé.

A közelünkben marad ez a rendkívül tartós kettősfront. Szombaton is csak némileg enyhülnek a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai terhelések.

Meddig tart még? Kellemetlen pára, köd is a még mindig érvényesülő kettős fronthatások mellé!

Nem tudunk megszabadulni ettől a kettősfront sorozattól még szombaton sem

Direktben nem lesz felettünk már a front, de félkaréjban a környezetünkben tartózkodik és meghatározza jelentős mértékben a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetet. A borult idő lesz a jellemző, csapadék is előfordul és különösen kellemetlen a hőérzetet erősen rontó élénk, erős szél. Emellett sokat rontanak a mentális állapotunkon a párás ködös időszakok, ami az ízletesek számára is igen kedvezőtlen.

Nem csak a fokozottan érzékenyek fogják érezni a kettős fronti hatásokat, hanem sokaknál jelentkezik még mindig elhúzódó fejfájás, migrénes panaszok, görcsös fájdalmak, keringési és légzési nehézségek, gyakoribb mellkasi diszkomfortok. Továbbra is nagyon fontos a szervezetünk terhelésének csökkentése mint a nehéz ételek, a felesleges stresszhelyzetek és fizikális túlterhelések kerülése.

Szabadtéri programok

A nap nagyobbik részében szombaton is kedvezőtlenül alakul a kültéri programok lehetősége. Sokfelé kell esőre számítanunk, az erős hideg szél is fokozottan kellemetlen lesz, alacsonyan alakul a hőérzet. A frontérzékenyek szervezete továbbra is fokozott terhelés alatt van!

Balesetveszély

Szombaton is alig változik, magas szintű lesz a baleseti veszélyeztetettség. A fontosabb zavaró fizikai feltételek: sokfelé eső, erős szél, helyenként ködök. A legfontosabb meteogyógyászati hatások: kettős fronthatás miatt fokozott figyelmetlenség, lassuló reflexek, fáradékonyság, gyakoribb rosszullétek.

Milyen idő lesz?

Szombaton összességében még sok felhő lesz felettünk, de délután a Dunától keletre már többfelé számíthatunk átmenetileg naposabb időszakokra is. Kezdetben még több tájegységen kialakulhat kisebb eső, zápor, délután viszont már csak elszórtan fordulhat elő csapadék. A Dunántúlon többfelé élénk, helyenként erős lesz az északnyugati, északi szél. Hajnalra, reggelre helyenként pára, köd képződik. Kora reggel 5 és 14, délután 12 és 19 C-fok között alakul a hőmérséklet.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Ha alacsony a pulzusa és ilyen kísérő tünetet is tapasztal, inkább hívja a mentőket!

Ha alacsony a pulzusa és ilyen kísérő tünetet is tapasztal, inkább hívja a mentőket!

Ingyenes tünetellenőrző: gyors segítség tünetek beazonosításához!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#szívbetegség tünetei

Forrás: EgészségKalauz/Meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához