Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: durva kettősfront érkezik csütörtökön!

időjárás, front, csütörtök, kettősfront

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint egymás után két kettősfront is erősen megterheli a frontérzékenyek szervezetét.

Frontérzékenyeknek igen rossz hír, hogy két kettősfront is érkezik. Az ismétlődő erős fronthatások miatt igen kedvezőtlen humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet.

Frontérzékenyek fokozottan vigyázzanak a tartós, péntekre is áthúzódó kettősfronti terhelések miatt.

Tartósan kettősfronti hatásnak lesz kitéve az időjárás-érzékeny emberek szervezete.

Ezen belül viszont a hidegfronti jelleg lesz az erősebb, a fronthatások tartósan elhúzódnak, szerda után a csütörtökön pénteken is a fronthatások határozzák meg a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetet. Országosan számíthatunk csapadékra, a megélénkülő szél miatt különösen alacsonyan alakul a hőérzet. Magas a meghűlés kockázata, főleg az egyébként is gyengülő immunrendszerünk miatt. A kopásos jellegű ízületi problémák jelentkezhetnek erősebben. Rossz időszak ez a fejfájások számára, de a keringési rendszerünk is fokozott terhelés alá kerül. A szervezetünk nehezen alkalmazkodik a változó terhelésekhez, erősen ingadozhat a vérnyomás, gyakoribb rosszullétek, szédülés, bizonytalanság érzet jelentkezhet.

Akiknél az említett panaszok határozottabb formában jelentkeznek, fokozott időjárás-érzékenységre gyanakodhatnak. Erről bővebben a Meteo Klinika honlapján tájékozódhat.

Fontos a szervezetünk terhelésének csökkentése olyan tényezők esetében, amelyeket mi is tudunk befolyásolni. mint a nehéz ételek, a felesleges stresszhelyzetek és fizikális túlterhelések kerülése.

Szabadtéri:

Igen kedvezőtlenül alakul csütörtökön a kültéri programok lehetősége. Országosan kell esőre számítanunk, a megélénkülő hideg szél is fokozottan kellemetlen lesz, alacsonyan alakul a hőérzet. A frontérzékenyek szervezete erős terhelés alá kerül.

Balesetveszély:

Magas szintű lesz a baleseti veszélyeztetettség. A fontosabb zavaró fizikai feltételek: országos eső, élénk szél. A legfontosabb meteogyógyászati hatások: kettős fronthatás miatt fokozott figyelmetlenség, lassuló reflexek, fáradékonyság, esetleg rosszullétek.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Ha alacsony a pulzusa és ilyen kísérő tünetet is tapasztal, inkább hívja a mentőket!

Ha alacsony a pulzusa és ilyen kísérő tünetet is tapasztal, inkább hívja a mentőket!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#szívbetegség tünetei

Forrás: EgészségKalauz/Meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához