Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a felmelegedés vérnyomás ingadozást, rosszulléteket okozhat szerdán

időjárás, felmelegedés, vérnyomás ingadozás

Ezt sem hittük volna két napja! Újabb nagy változással tör be a vénasszonyok nyara a Meteo Klinika tájékoztatása szerint.

A kimúlt ciklon után egy igen erős melegedés zajlik. Erősen megváltoznak a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai körülmények. Hirtelen tört be a vénasszonyok nyara.

Ismét igen erős változás következik be a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetben, és éppen ez az, ami a komoly kihívást jelenti a frontérzékeny, időjárás-érzékeny emberek szervezete számára. Egy nap alatt a 10 fok körüli értékekből a huszonöt fok körüli nyárias hőmérsékletekbe zuhanunk át, amíg különösen a fejfájósok számára jelenthet komoly terhelést. Gyakoriak lesznek a vérnyomás ingadozások is, ezzel együtt gyakori szédülés, rosszullétek bizonytalanság érzet jelentkezhet. Valójában egy erős vénasszonyok nyara időszak kezdődik, ami kedvező lesz, csak a kezdeti átmenete lesz nehezen tolerálható. A kritikus szerda utáni nyárias folytatásban már jobbak lesznek a szervezetünk működési feltételei, amit érdemes lesz kihasználni.

Többek között most lehetőség nyílik rá, hogy átgondolja, hogy a tapasztalt panaszainak valóban ismeri-e az okát? Eredményesek voltak-e a szokásos orvosi vizsgálatai, sikeresek-e a kezelések? Ha nem, akkor valami más lehet a háttérben, és ez igen sok esetben a fel nem ismert időjárás-érzékenység. Ha valóban erről van szó az Ön esetében is, akkor ezt kezelni érdemes, mert csak így szabadulhat meg az ilyen eredetű panaszaitól.

Szabadtéri:

Jelentősen javulnak a kültéri programok lehetőségei. A helyenkénti hajnali ködök után mindenhol sok napsütésre számíthatunk, csak helyenként lehet zápor, zivatar. Akit nem zavar a megélénkülő szél és az erős melegedés, kiváló lehetőség adódik a szabadtéri elfoglaltságokra.

Balesetveszély:

Sokat javul, közepes lesz a baleseti veszélyeztetettség. A fontosabb zavaró fizikai feltételek: elszórtan csapadék, hajnali ködök. A legfontosabb meteogyógyászati hatás az erőteljes melegedés, fokozott figyelmetlenség, lassuló reflexek.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Migrénes, vagy "csak" erős fejfájás kínozza? Ez alapján döntheti el

Migrénes, vagy "csak" erős fejfájás kínozza? Ez alapján döntheti el

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

fejfájás

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához