Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a reggeli fagy után kedd estére melegfront okozhat panaszokat

időjárás, fagy, front, kedd

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint mélypontra jut a lehűlés, fagy is lehet, de utána jönnek a frontos panaszok!

Itt a beáramló hideg eredménye: hajnalban fagyhat is a front előtt! Erős humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai terhelések kedden.

Furcsán alakul a keddi meteogyógyászati helyzet. Reggel fagyhat is, estétől melegfronti panaszok jönnek.

Igen becsapósan alakul kedden a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet a frontérzékenyek számára.

Látszólag egy csendesebb, napos keddre számíthatunk, azonban az egyéb folyamatok nagyon is jelentős terhelést jelentenek a szervezetünknek. Az erős reggeli lehűlés, helyenként akár fagyhat is, még az előző hidegfront miatti hidegbetörés eredménye, azonban délutántól a magasban intenzív melegedés zajlik, ami egyre erősödő melegfronti tünetek formájában jelentkezik az arra érzékenyeknél. Akiknél az említett panaszok határozottabb formában jelentkeznek, fokozott időjárás-érzékenységre gyanakodhatnak. Erről bővebben a Meteo Klinika honlapján tájékozódhat.

Reggel melegen kell öltözni, főleg a kopásos ízületi panaszok jelentkeznek erősen, és magas lesz a meghűlés kockázata is. A délelőtti és a kora délutáni órák kedvezőbben alakulnak, majd egyre erősebben jelentkezik fejfájás, a gyulladásos folyamatok erősödése, fokozódó fáradtság, gyakoribb rosszullétek, egyre több szédülés. A következő napokban pedig tovább erősödnek a frontos tünetek.

Szabadtéri:

Annak lesz jó idő a kültéri programokhoz, aki nem frontérzékeny és bírja a hideget. Reggel akár fagyhat is, de utána napos, csendes idő várható, érdemes kihasználni. Viszont a magasban zajló melegedés megviseli az arra érzékenyeket, nekik célszerű kerülni az erősebben terhelő programokat.

Balesetveszély:

Magas szintű lesz a baleseti veszélyeztetettség. A fontosabb zavaró fizikai feltételek: helyenként köd, talajmenti fagy, délutántól melegfronti hatás. A legfontosabb meteogyógyászati hatások: fokozott figyelmetlenség, lassuló reflexek, fáradékonyság.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Ha alacsony a pulzusa és ilyen kísérő tünetet is tapasztal, inkább hívja a mentőket!

Ha alacsony a pulzusa és ilyen kísérő tünetet is tapasztal, inkább hívja a mentőket!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#szívbetegség tünetei

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához