Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: viharos széllel és migrénnel érkezik a felmelegedés

időjárás csütörtök, fronthatás, front, indiánnyár

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint főleg a fejfájósok, migrénesek számára lesz nagyon kellemetlen a csütörtöki humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet.

A front előtti melegedés viharos szelekkel érkezik. Erős ellentétes tendenciák érvényesülnek a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetben. Nehéz napra számíthatnak az időjárás-érzékenyek az erős melegedés mellett.

Rendkívül meleg időre, főleg keleten jóval 25 fok fölötti hőmérsékletekre kell számítanunk, mégis inkább a terhelő hatások jellemzik a csütörtöki humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetet.

Az erős melegedési tendencia és különösen a feltámadó erős majd sokfelé viharos szél nagyon komoly idegrendszeri terhelő tényező. A fejfájósok, migrénesek különösen erős panaszokat tapasztalhatnak, de jellemző lesz az erős vérnyomás-ingadozás, a fokozott feszültség, idegesség, sokaknál fáradékonyság, figyelmetlenség és gyakoribb szédülés, bizonytalanság érzet, pánikszerű reakciók jelentkezhetnek. Ezek különösen a nyugati és a középső országrészben lesznek jellemzők, keleten viszont a viszonylag enyhébb ilyen jellegű tünetek mellé a gyulladásos panaszok erősödése társulhat. Akiknél pedig az említett panaszok határozottabb formában jelentkeznek, fokozott időjárás-érzékenységre gyanakodhatnak. Erről bővebben a Meteo Klinika honlapján tájékozódhat.

Szabadtéri:

A hőmérséklettel és a csapadékkal kevésbé lesz probléma csütörtökön kültéri programok szervezése esetén, viszont az erős, viharos szelek nagyon sok ember számára nehezen elviselhetők, és sok tevékenységet el is lehetetlenítenek. Erre főleg a nyugati és a középső országrészben kell tekintettel lennünk, ha a szabadtérre mennénk.

Balesetveszély:

Magas szintű lesz a baleseti veszélyeztetettség. A fontosabb zavaró fizikai feltételek: az erős, viharos szél, esetleg zápor. A legfontosabb meteogyógyászati hatások: zavartság, fáradékonyság, feszültség, fokozott figyelmetlenség.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Magas vérnyomás és koleszterinszint ellen receptre kellene elrendelni ezt!

Magas vérnyomás és koleszterinszint ellen receptre kellene elrendelni ezt!

Ingyenes tünetellenőrző, ami pillanatok alatt segíthet beazonosítani a problémáját!





EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

mozgás

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához