Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: szédüléssel, rosszulléttel, görcsökkel jön a hétfő

hétfő időjárás szédülés rosszullét görcs

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a hűvös reggel felerősíti a megterhelő hőingást.

A hűvösebb légtömeg beáramlásnak jelentősek a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai hatásai. A frontmentes időben is erősek a szervezetünket befolyásoló hatások. Meglepően sok panaszt okoz az érzékenyeknek a nagy napi hőingás:

Az érkezett hűvösebb, szárazabb légtömeg egy jelentős terhelő hatást alapoz meg az időjárás-érzékeny emberek számára.

Megerősödik a hajnali lehűlés, több helyen 5 fok alatt is alakulhat a hőmérséklet. A sok napsütés hatására gyorsan emelkedik a hőmérséklet, nagymértékű napon belüli hőingás alakul ki. Ezt sok ember szervezete jelentős terhelésként reagálja le és front nélkül is kivált keringési panaszokat. Erősen ingadozhat a vérnyomás, több a mellkasi diszkomfort, a szédüléses és rosszullétes panaszok. Erősödnek a görcsös folyamatok és a kopásos ízületi fájdalmak. Sokan válnak ilyenkor fokozottan fáradékonnyá, egyesek feszültebbekké.

Szabadtéri:

Kedvezően alakulnak az időjárási feltételek hétfőn, érdemes minél több időt tölteni a szabadban. Romlik viszont a légszennyezettségi helyzet, erről érdemes folyamatosan tájékozódni, és ha jelentősebb helyi szennyezettség esetén érdemes inkább a tisztább levegőjű, városoktól távolabb eső helyeket választani a kültéri programjainkhoz.

Balesetveszély:

Jó közlekedési feltételekre számíthatunk hétfőn. Sok lesz a napsütés, a kora reggeli és a kérő késő délutáni órákban szembe sütő nap jelentősen ronthatja a látást!

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ingadozó vérnyomás: eddig számít normálisnak az orvos szerint

Mi a tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

ingadozó vérnyomás

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához