Ezeket látta már?

Több mint hét óra telt el a mentőhívástól a kórházig - tragédia lett a vége

hét óra mentő hívás kórház hírek

A mentők késése miatt vesztette el az életét egy nő Budapesten.

Szomorú eset történt a múlt héten egy budapesti egészségügyi intézményben, ahol egy súlyos állapotban lévő beteg életét vesztette, miután órákon át vártak a mentőszolgálatra. Az eset kapcsán számos kérdés merült fel a mentés hatékonyságával kapcsolatban, és komoly kritikák érték az egészségügyi ellátórendszert.

"Hat órát vártak a mentőre az egyik budapesti egészségügyi intézményben múlt pénteken, de mire az kiérkezett, hogy a beteget átszállítsa a Honvédkórházba, a nő már olyan súlyos állapotba került, hogy hajnalra meghalt. Az esetet Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő hozta nyilvánosságra, és az RTL Híradó is beszámolt róla" - írja a 24.hu.

A súlyosan vérző nő átszállítását egy vezető orvos rendelte el, aki szerint a nő állapota sürgős műtéti beavatkozást igényel. Azonban a mentőautóra hosszú órákat kellett várni, így a beteg csak több mint hét órával a hívás után jutott el a Honvédkórházba, ahol már nem tudtak rajta segíteni.

Az eset részleteit Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő hozta nyilvánosságra, aki szerint a történtek rávilágítanak a mentőszolgálat működésének súlyos hiányosságaira. A beszámolók alapján a szakemberek két órán belüli szállítást rendeltek el, de ez még ez sem valósult meg. A beteg családtagjai hiába érdeklődtek folyamatosan a mentőautó érkezése felől, az csak jelentős késéssel érkezett meg.

A beteg hozzátartozójának elmondása szerint hat óra várakozás után érkeztek meg a mentősök, akik az édesanyját vérben ázva találva közölték, hogy rohamkocsira van szükség az asszony állapota miatt, és csak orvosi felügyelettel szállítható. A rohamkocsira további másfél órát kellett várniuk, így mire a Honvédkórházba értek, már nem tudtak rajta segíteni.

A mentőszolgálat sajnálatát fejezte ki az érintett család felé, és bejelentették, hogy belső vizsgálatot indítanak az ügyben.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához