Ezeket látta már?

A férfi éveken át bántalmazta, félelemben tartotta az egész családját

bántalmazás megfélemlítés erőszak

5 év börtönbüntetésre számíthat.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt egy családapa ellen, aki feleségét és gyermekeit éveken keresztül bántalmazta – a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint.

A vádirati tényállás szerint a középkorú férfi a feleségével és 4 gyermekkel élt közös háztartásban nyíregyházi otthonukban. A házastársak között a viszony megromlott, gyakran veszekedtek. A férfi eleinte egy-két pofont adott a feleségének, megszorította a karját, majd később már olyan erővel bántalmazta, hogy annak nyomai láthatóak voltak a sértett testén. Ekkor a férj felszólította a nőt, hogy alapozóval vagy ruházatával tüntesse el a bántalmazás nyomait.

A férfi tulajdonának tekintette a feleségét, szexuális erőszakot is elkövetett ellene, miközben elvárta, hogy „uram, parancsolóm”-ként nevezze őt. Azt is kijelentette, ha el meri hagyni, megöli.

A férfi azért, hogy a családját megfélemlítse a lakásban meggyújtott egy rongyot, és azt kezében tartva fel-alá járkált, fenyegetve a sértettet, hogy felgyújtja a házat. Másik alkalommal, egy késsel a kezében a nő megölésével fenyegetőzött, illetve az is előfordult, hogy a nő szemének kinyomásával tartotta őt rettegésben. A családapa agresszív viselkedésének gyakran tanúi voltak a gyerekek is, akik félelmükben elbújtak, vagy hangosan sírtak, ha pedig megpróbálták anyjuk bántalmazását megakadályozni, ők is áldozatul estek a férfi agressziójának.

Legutóbb a férfi 2024. március 1-jén bántalmazta a családját, többször ököllel megütötte és megrúgta a feleségét, melyet láttak a gyerekek is. Mikor a 6 éves kisfiú a szülei közé állt, a férfi a gyermeket is megütötte.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit szexuális és kapcsolati erőszakkal, testi sértéssel és kiskorú veszélyeztetésével vádolja, vele szemben - beismerése esetén - 5 év börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához