Ezeket látta már?

Árvíz: az áradó folyó veszélyes, már a bokáig érő víz is elsodorhat bárkit!

árvíz Duna katasztrófaturizmus rendőrség hírek

Ne legyünk katasztrófaturisták. Szelfi helyett inkább segítsük a védekezést!

Szakemberek és önkéntesek megfeszítve dolgoznak a védekezésben, segítsék munkájukat azzal, hogy ne kelljen nézelődő embereket kerülgetniük!

"Arra kérünk mindenkit, hogy az árvízi védekezésben dolgozókat ne akadályozzák bámészkodással, fotózkodással. Ezzel nemcsak hátráltatják a munkát, hanem saját testi épségüket is veszélyeztethetik" – hívja fel a figyelmet a BRFK.

A vízügyi szakemberek szerint a töltések állapota napról napra változik a rájuk nehezedő víznyomástól. Járművel és gyalogosan egyaránt tilos azokat megközelíteni, vigyázzunk az állagukra. Az áradó folyó veszélyes, bárkit könnyen elsodorhat!

Válságos napok az erdei állatoknak is

A folyó elárasztja az élőhelyeket, ezért különösen fontos, hogy a szárazföldet kereső, menekülő vadak nyugalma és a saját biztonságuk érdekében kerüljék a gátak, erdők környékét, lehetőség szerint kutyájukat se arra sétáltassák. Túlélésüket azzal segíthetik, ha minél kevésbé zavarják jelenlétükkel az erdészek, vadgazdálkodási szakemberek mentési tevékenységét.

A lezárt területekre tilos bemenni és parkolni, mert ott vagy víz van, vagy hamarosan lehet. Ne hajtsanak át elárasztott úton, mert már a bokáig érő víz is elsodorhat egy embert vagy károkat okozhat az autóban. Ráadásul a víz alatt egyéb veszélyes tárgyak lehetnek, akár elmozdult csatornafedél is. Az elöntött területeken a fák gyökerei meglazulhatnak, és akár egy szellő is könnyen kidöntheti azokat.

Fotózkodás helyett inkább önkéntes munkájukkal segítsék a védekezést!

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Az Országos Mentőszolgálat felkészült az árhullámra

Az Országos Mentőszolgálat felkészült az árhullámra

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: brfk
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához