Ezeket látta már?

Az AbbVie és a Richter új kutatási és fejlesztési együttműködést jelentett be

AbbVie Richter kutatási fejlesztési együttműködés hírek

Az AbbVie és a Richter neuropszichiátriai betegségekhez kötődő új kutatási és fejlesztési együttműködést jelentett be csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett tájékoztatásban.

A vállalatok olyan új célpontokkal kapcsolatos kutatást és fejlesztést fognak végezni, amelyek neuropszichiátriai betegségek kezelésére lehetnek alkalmasak. Az új felfedező kutatások programja a Richter és az AbbVie közötti közel két évtizedes együttműködésére épül - írták.

Jonathon Sedgwick, az AbbVie alelnöke és kutatás-fejlesztés globális vezetője a tájékoztatásban kiemelte, a neuropszichiátriai rendellenességekkel élő emberek körében továbbra is jelentősek a megoldatlan egészségügyi szükségletek, ezért az innováció, valamint az új megoldások, megközelítések kutatása és fejlesztése elengedhetetlen.

Orbán Gábor, a Richter Gedeon vezérigazgatója a tájékoztatóban úgy fogalmazott, ez az új megállapodás a régóta tartó sikeres partnerségükre épül, és egyrészt lehetővé teszi, hogy a Richter egyedülálló kutatási platformja segítségével tovább támogassa az AbbVie globális törekvéseit a neuropszichiátria területén, másrészt komoly megerősítés a Richter tudományos kutatásának.

A tájékoztatás szerint a megállapodás értelmében az együttműködés a felek közös finanszírozása mellett kiterjed mind a preklinikai, mind a klinikai K+F tevékenységekre. A Richter aláíráskor egy összegben 25 millió dollárt kap, valamint potenciális jövőbeli fejlesztési, engedélyezéshez kötött és kereskedelmi mérföldkő kifizetéseket kaphat.

Ezen túlmenően a Richter értékesítésen alapuló jogdíjakat is kaphat. Az AbbVie globális forgalmazási jogokat szerez, kivéve a Richter hagyományos piacait, úgymint a földrajzi Európa, Oroszország, más FÁK-országok és Vietnám.

Összegezve

  • Az AbbVie és a Richter együttműködést jelentett be neuropszichiátriai betegségek kutatásában.
  • Richter 25 millió dollárt kap az együttműködés kezdetekor.
  • Az AbbVie globális forgalmazási jogokat szerez a fejlesztésekhez, kivéve a Richter hagyományos piacait.
  • A megállapodás mind a preklinikai, mind a klinikai K+F tevékenységekre kiterjed.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához