Ezeket látta már?

Minden nap megköszönik, hogy gyógyíthatnak - fiatalok kóstolhattak bele a "heimes" mindennapokba

21 Nő mentorált diákok Heim Pál Gyermekkórház

Az orvosi hivatásnak nem csak nehézsége, szépsége is van - a gyógyítás örömét kihangsúlyozva mutatta meg magát a Heim Pál Gyermekkórház a pályaválasztás előtt álló fiataloknak.

A 21 Nő az egészségügyért alapítvány 10 hónapig mentorálja a pályázat során kiválasztott diákokat. Idén 44 diákot. A fiatalok ezalatt az időszak alatt átfogó képet kapnak az egészségügyről, az egészségről. A Heim Pál Gyermekkórházban tett egész napos látogatás mindig kiemelt esemény a mentorosok életében, amit egyrészt a jól szervezett szakmai program tesz emlékezetessé, másrészt az a nyilvánvaló tudat, hogy a kórtermekben gyermekek várják a gyógyulásukat.

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet ápolási igazgatója, Guti Tünde várta a mentorosokat azzal a céllal, hogy munkatársaival közösen megismertessék a pályaválasztás előtt álló fiatalokkal a kórházi egészségügyi ellátást, és az abban dolgozó emberek mindennapjait, szakmai munkáját, a hivatás örömét.

„A legnagyobb öröm számomra egy-egy beavatkozás következtében a gyerek gyógyulása, és a szülő a tekintete. Ezt az érzést szeretnénk átadni az ide jövő fiataloknak.”

Dr. Nagy Anikó, a kórház főigazgatója, a 21 Nő az egészségügyért alapítvány mentora mindig szán időt arra, hogy beszélgessen a fiatalokkal és megossza velük a „heimesek” hitvallásást, amely arról szól, hogy minden nap megköszönik, hogy gyógyíthatnak. A dolgozók évente 34.000 fekvő beteget és 450.000 járóbeteget látnak el a kórház nyolc telephelyén, ahol a gyermekvédelem és a betegségek megelőzése az ott dolgozok közös ügye.

Emlékezetes pillanatok képekben - tekintse meg galériánkat is


Galéria


Bezárás
2024.09.06.

A „heimes” napon több mint 20 ápoló és orvos tartott interaktív foglalkozást a 21-ek mentorosainak. Mindenkinek lehetősége volt gyakorolni az újraélesztést Baranyi Krisztinával és kollégáival. A csoportban többen tisztában voltak az újraélesztés szabályaival, amit minden egyes korosztálynak a maga szintjén ismernie kellene. Egyetlen beteg sem maradhat ellátatlan azért, mert éppen olyankor lett rosszul, amikor senki sem volt képes segíteni neki.

Bodonyiné Mária vezetésével megismerkedtek a diákok a műtéti eszközökkel, sőt kis műtéteket el is végezhettek, míg Torbik Melinda és Bolodárné Gaál Katalin megmutatta, hogyan kell injekciót adni a betegnek.

Mentorosok a programról

Eleinte nem is mertem arról álmodozni, hogy gyermekorvos leszek, de itt, a Heim Pál Gyermekkórházban töltött nap arról szól, hogy milyen csodálatos ez a hivatás. Most azt gondolom, hogy számomra a legszebb. Málnai Zsófi (Szekszárd)

Mióta megtudtam, hogy lehet jönni a Heim Pálba, alig vártam, hogy elérkezzen ez a nap. Hatalmas öröm, hogy kipróbálhattam olyan dolgokat, mint pl. injekciózás és a sebészet. amelyekre egyébként nem lenne lehetőségem. Arany Dóri (Budapest)

Nagyon vártam ezt a programot. Beleláttunk egy gyermekkórház munkájába, és olyan környezetben voltunk, ahol az emberek láthatóan szenvedélyesen szeretik a munkájukat. Ezerszer is elmagyarázzák akár ugyanazt, hogy megértsük. Czirner Emma (Budapest)

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

"A kiégés kiváló ellenszere, ha az orvos beszélget a beteggel" - Dr. Kaizer Zsuzsanna interjú

"A kiégés kiváló ellenszere, ha az orvos beszélget a beteggel" - Dr. Kaizer Zsuzsanna interjú

Forrás: 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához