Savlekötő burgonyavíz: mire jó a burgonyalé, és hogyan kell elkészíteni?
A burgonyalé, vagy burgonyavíz erősen lúgos kémhatású, és a gyomor savasságát semlegesítve segíthet, ha ég a gyomra.
Hasonlóképp hathat, mint a savlekötő gyógyszerek, amelyek az emésztőrendszer gyulladásainak csillapítása mellett égő érzés enyhítésére is használhatók gyomorégés, gyomorhurut vagy gyomorfekély esetén.
Bár a burgonyalé ivása, akárcsak a savlekötők rendszeres szedése, nem gyógyítja a gyomorégés és az égő érzés okát, jó természetes gyógymód arra, hogy enyhítse a rossz emésztés és a reflux okozta kellemetlenségeket. Ismerje meg, hogyan lehet azonosítani a gyomorproblémákat!
Mire jó a burgonyavíz?
A burgonyalé segíthet az emésztőrendszer egészségének javításában és olyan egészségügyi problémák tüneti kezelésében, mint például:
- gyomorhurut;
- gyomorfekély;
- égő érzés a gyomorban;
- gyomor-nyelőcső reflux;
- gyomorégés;
- rossz emésztés.
Ezenkívül a burgonyalé csökkentheti a gyomor-bélrendszer gyulladását, segíthet enyhíteni a székrekedés, a puffadás vagy a bélgörcsök tüneteit is.
Így készíthet otthon burgonyalevet
A burgonyalevet akár minden nap készíthet, nyers, hámozott és jól megmosott burgonyából. Fontos, hogy ne használja fel erre a célra a sötét foltos, zöldes színű vagy csírás burgonyát.
Hozzávalók:
- 1 nyers közepes szem burgonya;
- 100-200 ml víz.
Elkészítése:
- Hámozzuk meg a burgonyát, daraboljuk kisebb kockákra és turmixoljuk össze turmixgépben.
- Adjunk hozzá egy kevés vizet, hogy a lé folyékonyabb és könnyebben iható legyen.
A burgonyalé elkészítésének másik módja az, hogy az összetevőket centrifugán engedjük át. Ezután szűrjük le és igyuk meg a cukrozatlan burgonyalevet. Ezt a gyümölcslevet naponta egyszer, lehetőleg reggeli előtt 30 perccel érdemes elfogyasztani.
Fontos az egészséges táplálkozás fenntartása is mindemellett, előnyben részesítve a könnyen emészthető ételeket, például zöldségeket, gyümölcsöket és zöldségeket, például főtt sárgarépát, brokkolit vagy almát, különösen akut gyomorégés esetén.
Továbbá kerülnie kell:
- a zsírban gazdag ételeket, mint például a zsíros húsokat vagy sült ételeket,
- valamint az üdítőket,
- kávét, zöld- vagy fekete teát,
- sós harapnivalókat, kekszet
- vagy fűszeres ételeket, mivel ezek hajlamosak a gyomorban maradni. hosszabb ideig, vagy gyomorirritációt okozhat.
Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!