Ezeket látta már?

Túrós derelye

2013.01.30. Módosítva: 2015.11.04.

Édességkedvelők figyelmébe egy finomság!

Túrós derelye

derelye-recept-d000015AD7c29e9dc8866

4 főre

Hozzávalók:

32 dkg finomliszt

1 db tojás

Túró

Tejföl

Reszelt citromhéj

Vaníliás cukor

40 dkg túró

Elkészítés:

Lisztből (32 dkg) és tojásból (1 db) félkemény tésztát gyúrunk, pihentetjük és vékonyra nyújtjuk. Egyik felére, egymástól azonos távolságba kis kupacokat teszünk a töltelékből (a túrót áttörjük, tojássárgájával, kevés tejföllel, citromhéjjal, vaníliás cukorral eldolgozzuk), a közöttük levő részt tojásfehérjével, vagy vízzel megkenjük és a tészta másik felét ráhajtjuk, jól lenyomkodjuk és derelyevágóval eldaraboljuk. A töltött tésztát vízben főzzük ki és pirított zsemlemorzsában óvatosan megforgatjuk. Tálaláskor tetejére kevés tejfölt teszünk és porcukrot szitálunk rá.

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához