Túrós derelye
Édességkedvelők figyelmébe egy finomság!
Túrós derelye
4 főre
Hozzávalók:
32 dkg finomliszt
1 db tojás
Túró
Tejföl
Reszelt citromhéj
Vaníliás cukor
40 dkg túró
Elkészítés:
Lisztből (32 dkg) és tojásból (1 db) félkemény tésztát gyúrunk, pihentetjük és vékonyra nyújtjuk. Egyik felére, egymástól azonos távolságba kis kupacokat teszünk a töltelékből (a túrót áttörjük, tojássárgájával, kevés tejföllel, citromhéjjal, vaníliás cukorral eldolgozzuk), a közöttük levő részt tojásfehérjével, vagy vízzel megkenjük és a tészta másik felét ráhajtjuk, jól lenyomkodjuk és derelyevágóval eldaraboljuk. A töltött tésztát vízben főzzük ki és pirított zsemlemorzsában óvatosan megforgatjuk. Tálaláskor tetejére kevés tejfölt teszünk és porcukrot szitálunk rá.