Ezeket látta már?

Tavaszi krumplifőzelék

2017.03.26. Módosítva: 2017.03.26.
burgonyafozelek

Kora tavasszal az erdőt járva magunk is szedhetünk medvehagymát, csalánt, egyéb szezonális vadnövényt. Ezek többsége gyógynövény is, érdemes őket bevinni a konyhába. Most egy egyszerű krumplifőzeléket dobunk fel egy kis zölddel.

Tavaszi kefires krumplifőzelék receptje

Hozzávalók 2 személyre:

600 g krumpli

1 dobozkefir

3-4 db babérlevél

borsikafű

fokhagyma

só, ételízesítő

1 marék csalán

1 marék medvehagyma

Elkészítés:

A felaprított fokhagymát pici olajon megdinszteljük, rádobjuk a megtisztíott, kockára vágott krumplit, összeforgatjuk. Hozzáadjuk a sót, kis ételízesítőt, a borsikafűvet és a babérleveletmajd annyi hideg vízzel feltesszük főni, hogy éppellepje. Ha nincs otthon borsikafű, akkor a szemes bors is megteszi, egy teatojásban. Ha a krumpli megfőtt, két kanálnyit kiveszünk belőle egy kistálba, villával összetörjük, vagy botmixerrel pépesítjük. Hozzákeverjük a kefirt, és ezzel habarjuk be a főzeléket. Rottyantunk egyet rajta. Közben összevágjuk az idény zöldlevelű növényt (csalánt és/vagy a medvehagymát), a főzelékhez adjuk, és egy percig összefőzzük.

(képünk illusztráció) (képünk illusztráció) Forrás: EgészségKalauz
Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához