Tavaszi krumplifőzelék
Kora tavasszal az erdőt járva magunk is szedhetünk medvehagymát, csalánt, egyéb szezonális vadnövényt. Ezek többsége gyógynövény is, érdemes őket bevinni a konyhába. Most egy egyszerű krumplifőzeléket dobunk fel egy kis zölddel.
Tavaszi kefires krumplifőzelék receptje
Hozzávalók 2 személyre:
600 g krumpli
1 dobozkefir
3-4 db babérlevél
borsikafű
fokhagyma
só, ételízesítő
1 marék csalán
1 marék medvehagyma
Elkészítés:
A felaprított fokhagymát pici olajon megdinszteljük, rádobjuk a megtisztíott, kockára vágott krumplit, összeforgatjuk. Hozzáadjuk a sót, kis ételízesítőt, a borsikafűvet és a babérleveletmajd annyi hideg vízzel feltesszük főni, hogy éppellepje. Ha nincs otthon borsikafű, akkor a szemes bors is megteszi, egy teatojásban. Ha a krumpli megfőtt, két kanálnyit kiveszünk belőle egy kistálba, villával összetörjük, vagy botmixerrel pépesítjük. Hozzákeverjük a kefirt, és ezzel habarjuk be a főzeléket. Rottyantunk egyet rajta. Közben összevágjuk az idény zöldlevelű növényt (csalánt és/vagy a medvehagymát), a főzelékhez adjuk, és egy percig összefőzzük.