Ezeket látta már?

Tavaszi, hagymás receptek

2016.03.11. Módosítva: 2016.03.11.

Finom hagymás receptek, harsogó zöldekkel.

Metélőhagymás kifli

medvehagyma-noveny-d00000FA571e339153aa5

Hozzávalók 4 főre

2 dkg élesztő

1 mokáskanál kristálycukor

1/2 dl zsírszegény tej

20 dkg finomliszt

15 dkg teljeskiőrlésű liszt

1 dl joghurt

1 tojás

1/2 dl olaj

csipet só

A töltelékhez:

15 dkg margarin

1 kiskanál só

60 g metélőhagyma

A tetejére:

1 tojássárgája

napraforgómag vagy tökmag

Elkészítés

Az élesztővel, a langyos tejjel és a cukorral kovászt készítünk.

A liszthez hozzáadjuk a joghurtot, a tojást, az olajat, a sót és végül a kovászt. Dagasszunk belőle közepesen lágy, rugalmas tésztát, majd 1 órán át kelesztjük.

Közben a metélőhagymát apróra vágjuk, a sóval és a lágy Ramával összekeverjük.

A megkelt tésztát négy részre osztjuk. Mindegyiket nyújtsuk egyforma méretű vékony körlappá. Egyet kenjünk meg a metélőhagymás margarin felével, borítsunk rá egy másik lapot, végül éles késsel vágjuk 16 cikkre. Tekerjük fel egyesével a cikkeket. Készítsük el így a másik 2 körlapot is, abból is 16 kis kifli lesz. 10 percet kelni hagyjuk, majd kenjük le tojássárgájával, szórjuk meg napraforgómaggal vagy tökmaggal.

200 fokon sütjük, 10-15 perc.

Tavaszi zöldségleves medvehagymás vajgaluskával

Hozzávalók 4 főre

30 dkg zöldborsó

20 dkg cukkini

3 közepes szál sárgarépa

2 közepes szál fehérrépa

1 nagyobb fej vöröshagyma

1 csokor petrezselyemzöld

1 ek teljeskiőrlésű liszt

kevés olaj

fehér bors

Galuskához:

1 tojás

3 dkg Rama

5 dkg finomliszt

10 dkg apróra vágott medvehagyma

csipet só

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. Kevés zsiradékon átfuttatjuk a vöröshagymát, és hozzáadjuk felkockázott zöldségeket és a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, és félpuhára pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. Liszttel meghintjük, majd vízzel felöntve készre főzzük, utóízesítjük, ha szükséges.

Galuskához valókat gyors mozdulatokkal összekeverjük, teljesen kidolgozni a tésztát nem szabad, mert kemény lesz. Végül a levesbe szaggatjuk, készre főzzük.

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához