Receptek: uborka joghurttal
Következő ételreceptünk egy remek húsköret, a joghurtos uborka.
Uborka joghurttal
2 db közepes uborka
4 dl natúr joghurt
100 g zsírszegény tehéntúró
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 evőkanál citromlé
2 gerezd összezúzott fokhagyma
1 csokor petrezselyem (vagy kapor)
1 csapott teáskanál só
Elkészítés:
Az uborkát meghámozzuk, megmossuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, és enyhén megsózzuk. A joghurtot az olajjal, a citromlével, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel (vagy kaporral) összekeverjük, és a levéből kivett (nem csavarjuk ki) uborkára öntjük, összekeverjük. Lehűtve húsok mellé tálalható.
Tápanyagtartalom 1 adag
Energia: 116 kcal (487 kJ)
fehérje: 5,3 g
zsír 14,5 g
szénhidrát: 9,5 g.