Ezeket látta már?

Receptek: uborka joghurttal

2012.10.28. Módosítva: 2015.11.04.

Következő ételreceptünk egy remek húsköret, a joghurtos uborka.

Uborka joghurttal

uborka-zoldseg-d0000105C02daa48299d3

2 db közepes uborka

4 dl natúr joghurt

100 g zsírszegény tehéntúró

1 evőkanál extra szűz olívaolaj

2 evőkanál citromlé

2 gerezd összezúzott fokhagyma

1 csokor petrezselyem (vagy kapor)

1 csapott teáskanál só

Elkészítés:

Az uborkát meghámozzuk, megmossuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, és enyhén megsózzuk. A joghurtot az olajjal, a citromlével, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel (vagy kaporral) összekeverjük, és a levéből kivett (nem csavarjuk ki) uborkára öntjük, összekeverjük. Lehűtve húsok mellé tálalható.

Tápanyagtartalom 1 adag

Energia: 116 kcal (487 kJ)

fehérje: 5,3 g

zsír 14,5 g

szénhidrát: 9,5 g.

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához