Ezeket látta már?

Receptek: túrógombóc korpával

2012.10.28. Módosítva: 2016.06.02.

Mai receptkülönlegességünk: a korpás, édes túrógombóc.

Túrógombóc korpával 600 g félzsírós tehéntúró

turokrem-d00000CCA3a9ac138fe66

80 g búzadara

80 g búza- vagy zabkorpa

2 db tojás

100 g kefír

70 g búzacsíra

70 g porcukor

2 g konyhasó

Elkészítés:

Az áttört túrót összedolgozzuk a búzadarával, a korpával, az egész tojásokkal, 10-15 percig pihentetjük, majd vizes kézzel, adagonként 6db diónyi nagyságú gombócot formálunk.

Forrásban lévő, bő, sós vízben megfőzzük.

Leszűrve porcukorral elkevert búzacsírába forgatjuk, és meglocsoljuk langyos kefirrel.

Energiatartalom: 415 kcal

Fehérje: 35g

Zsír: 10,5g

Szénhidrát: 45g

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához