Receptek: túrógombóc korpával
Mai receptkülönlegességünk: a korpás, édes túrógombóc.
Túrógombóc korpával 600 g félzsírós tehéntúró
80 g búzadara
80 g búza- vagy zabkorpa
2 db tojás
100 g kefír
70 g búzacsíra
70 g porcukor
2 g konyhasó
Elkészítés:
Az áttört túrót összedolgozzuk a búzadarával, a korpával, az egész tojásokkal, 10-15 percig pihentetjük, majd vizes kézzel, adagonként 6db diónyi nagyságú gombócot formálunk.
Forrásban lévő, bő, sós vízben megfőzzük.
Leszűrve porcukorral elkevert búzacsírába forgatjuk, és meglocsoljuk langyos kefirrel.
Energiatartalom: 415 kcal
Fehérje: 35g
Zsír: 10,5g
Szénhidrát: 45g