Ezeket látta már?

Receptek: szalontüdő zsemlegombóccal

Egy finom belsőség, csak ínyenceknek: a szalontüdő...

Szalontüdő zsemlegombóccal A szalontüdőhöz:

szalontudo-d0000147A57f8be18a31a

1 kg borjúszív és tüdő

1 db vöröshagyma

1 g fokhagyma

2 ek olaj

3 ek liszt

1 ek kristálycukor

1 db kisebb uborka

2 dl tejföl

fűszerek: só, őrölt bors, piros paprika, babérlevél, mustár, citromlé

Elkészítés:

A borjúszívet/tüdőt a hagymával, fokhagymával, só, őrölt bors és babérlevél mellett megfőzzük 2 l vízben, kb. 1,5 óra alatt. Ha kihűlt, a szívet és tüdőt felcsíkozzuk.

Az olajon a cukrot karamellizáljuk, 3 ek liszttel megszórjuk. Piros paprikával is megszórjuk, majd 4-5 dl főzővízzel felengedjük. Mártás sűrűségűre főzzük.

Beletesszük az időközben elkészül felcsíkolt tüdőt, apróra vágott uborkával, tejföllel, mustárral, citromlével ízesítjük, néhány percig forraljuk.

A zsemlegombóchoz:

2 db száraz zsemle

3 ek olaj

15 dkg liszt

2 tojás

petrezselyem

A száraz zsemléket apró kockára vágjuk, forró sütőben megpirítjuk. Apróra vágott hagymát olajon megpirítunk, lisztből, tojásból és kevés vízből galuskatésztát készítünk. A pirított hagymát és az összevágott petrezselymet belekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Vizes kézzel gombócokat formálunk, majd ezeket forró vízben kifőzzük.

Találhatjuk a finom szalontüdőt 1-1 gombóccal...!

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához