Ezeket látta már?

Receptek: magvas zsemle

2013.07.19. Módosítva: 2015.11.04.

Finom péksütemény nyárára: a sokmagvas zsemle...

Magvas zsemle (12 darab)

magvas-zsemle-d000017D0af0b6e3f934d

Hozzávalók:

200 g teljes kiőrlésű liszt

300 g fehérliszt

40 g Rama

1 tojás

kb. 2,5 dl langyos víz

50 g cukor

6 g só

20 g friss élesztő

A zsemle tetejére: magvak vegyesen (napraforgó, tökmag, lenmag stb.), tej

Elkészítés:

Kovászt készítünk az élesztővel, fél dl langyos tejjel és csipetnyi cukorral. Majd a kovászt a zsemle hozzávalóival lágyabb kelt tésztát dagasztunk. Letakarva, meleg helyen a kelesztjük. Mikor megkelt, 12 darabra kiszaggatva, vizes kézzel cipó formává gömbölyítjük. A sütőlapon elhelyezve még 15 percig kelesztjük. A zsemlék tetejét tejjel lekenjük, magvakkal megszórjuk. 180°C-on, kb 20-25 perc alatt pirosra sütjük őket.

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához