Receptek: Kertészlány kedvence
Mai receptünk egy finom zöldséges tészta.
Kertészlány kedvence 1 csomag Mirelit levelestészta
10 dkg rizs
30 dkg gomba
25 dkg sárgarépa
1 fej hagyma
15 dkg paradicsom
15 dkg zöldpaprika
csontlé
2 db tojás
5 dkg szezámmag
3 ek olaj
zöldpetrezselyem
majoránna
tengeri só
bors
szerecsendió
Elkészítés
A csontlében megfőzzük a kockára vágott sárgarépát és leszűrjük. A rizst megmossuk, olajon megpirítjuk, felengedjük, kétszeres mennyiségű csontlével és megpároljuk. A hagymát apró kockára vágjuk, olajon átfuttatjuk, hozzáadjuk a gombát, a zöldpetrezselymet, zöldpaprikát, paradicsomot, puhára pároljuk és zsírjára sütjük. A rizst összekeverjük a zöldségekkel, a felvert tojással, borssal, majoránnával.
A felengedett leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, kis téglalapokat vágunk belőle, és megtöltjük a masszával. Párnácska formára felhajtjuk, tetejüket megkenjük tojássárgájával, megszórjuk szezámmaggal, és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
Az ízletes zöldséges tésztát forrón kínáljuk.
Tápanyagtartalom:
1020 kJ (244 kcal)
11,4 g fehérje
15,4 g zsír
14,7 g szénhidrát