Receptek: joghurtos karalábéleves
Karalábékedvelőknek egy finom recept!
Joghurtos karalábéleves
Hozzávalók:
1 nagy karalábé
2 dl joghurt
1 kis fej vöröshagyma
1 húsleves kocka
1 evőkanál finomliszt
2 evőkanál olaj
1 teáskanál piros fűszerpaprika
kevés só
csipetnyi cukor
petrezselyemzöld
Elkészítés:
A hagymát forró olajon sárgára fonnyasztjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és azonnal ráöntünk egy kevés vizet. Ezután a megtisztított és vékonyka hasábokra vágott karalábét hozzáadjuk, néhány percig pirítjuk, majd felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a morzsolt leveskockát és felforraljuk. Kb. 15 percig főzzük, közben a joghurtot és 1 dl vizet a liszttel simára keverjük. A forrásban lévő levesbe öntjük, és kevergetve további 5-10 percig forraljuk. Sóval, cukorral és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.