Ezeket látta már?

Receptek: gombakrémleves pirított baconnal

2013.07.19. Módosítva: 2015.11.04.

Tejszínes gombakrémleves, cseppnyi szalonnás ízzel...

Gombakrémleves pirított baconnal

sampinyon-gomba-d000011D0671a39961b9b

Hozzávalók:

500 g csiperkegomba

1 fej vöröshagyma

100ml tejszín

petrezselyemzöld

színes őrölt bors vagy fekete bors

napraforgó olaj

bacon

Elkészítés:

Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát átfuttatjuk, majd a megtisztított, apróra vágott gombát hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk. Vízzel felengedjük, amennyi félig ellepi. Fél óra főzés után turmixoljuk, ezt követően a tejszínt a levesbe csurgatjuk és a tűzhelyre visszatéve, és egyet forralunk rajta. Szükség esetén tejjel vagy vízzel hígíthatjuk, sóval, borssal és petrezselyemzölddel készre ízesítjük. Pirított bacon darabokkal tálaljuk.

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához