Ezeket látta már?

Receptek: burgonyás kenyér

2012.11.02. Módosítva: 2015.11.04.

Mai receptünk egy finom burgonyás kenyér - kétféle változatban.

Burgonyás kenyér 0,5 kg Graham liszt,

kenyer-etel-d00000E34224f30d9fe79

0,5 kg fehér liszt,

0,5 cs élesztő,

3 kk só,

5-6 dl langyos víz,

1/2 dl olaj,

30-50 dkg főtt-áttört burgonya (aki krumplisabban szereti az többet tehet bele)

Elkészítés:

A Graham lisztből,élesztőből, langyos vízből, sóból kovászt készítünk,és egy órát kelni hagyjuk.

Ha felfutott, hozzáadjuk a finomlisztet,olajat, burgonyát,és kis sót még (a burgonya miatt) Jól kidagasztjuk a tésztát, ha ragad akkor több lisztet tegyünk bele.

(Minél tovább dagasztjuk,annál finomabb lesz.)

Kivajazott, lisztezett kenyérformába tesszük,és kelni hagyjuk meleg helyen. Előmelegített sütőben kb 45-50 perc alatt készre sütjük..

recept: Kárászné Szeltner Mária

Egy változat: Burgonyás kenyér tejjel-vízzel

A fenti recept annyiban módosul, hogy az

5-6 dl langyos víz helyett fele-fele mennyiségű tej és víz kerül bele, valamint

15 dkg durvára vágott, pirított dió és mogyoró.

A száradás elkerülése céljából több lisztet igényel, tehát kb. 1,5 kg liszt 0,5 kg burgonyához.

recept: Eördögh Erika

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához