Ezeket látta már?

Receptek: borjúbecsinált leves

Induló sorozatunk finom és/vagy egészséges ételrecepteket szeretne bemutatni a kedves Olvasóknak. Mindenkit buzdítunk, ha van kedve, ideje, ötlete, küldje be és közzétesszük! (Megjegyzés: ahol tudjuk, feltüntetjük a kalóriatartalmat is. A receptek általában 4 személyre szólnak.)

Borjúbecsinált leves 400 g borjúszínhús

petrezselyem-d00000D0076943a48f6a7

15 g étolaj

15 g barnaliszt (vagy 30 g finomliszt)

100 g sárgarépa (tisztított)

80 g petr.gyökér

50g zellergumó

100 g joghurt (vagy kefír)

½ citrom

10 g vöröshagyma

½ cs. petr.zöldje

8 g konyhasó

A borjúcombot vagy -lapockát kockára vágjuk, a felmelegített olajon átfuttatva, enyhén megsózva, fedő alatt pároljuk.

Ha félig megpuhult, zsírjára sütjük, hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellergumót, finomra vágott petrezselyemzöldet.

Az egészet átpirítjuk, és liszttel meghintjük, majd kb. 2l hideg vízzel felöntjük. Beletesszük az egészben a vöröshagymát, és a levest felforralva a húst puhára főzzük. Végül kefirrel dúsítjuk, összeforraljuk, szűrt citromlével ízesítjük, majd a vöröshagymát eltávolítva, frissen vágott petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.

Megjegyzés: becsinált levest készíthetünk lezsírozott sertéscombból, lapockából és csirkehúsból is.

E: 238 kcal

F: 17g

Zs: 14,4g

Szh: 10g

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához