Ezeket látta már?

Napi menüötletünk - háziasszonyoknak

2013.02.11. Módosítva: 2015.11.04.

Hogyan állítsunk össze egy napi menüt, mit ajánl a dietetikus?

Receptjeink 4 adagra szólnak!

csirkeleves-d000015C1ecb8be378bc7

Csirkeaprólék leves

Hozzávalók:

Csirkeaprólék 480 g

Sárgarépa 100 g

Petrezselyemgyökér 60 g

Gomba 20 g

Zöldborsó 80 g

Zeller 20 g

Étolaj 24 g

Vöröshagyma 20 g

Őrölt bors 0,4 g

Petrezselyemzöld 1/5 cs.

Konyhasó 12 g

Elkészítés:

A húst forró olajon átpirítjuk.

Hozzáadjuk az apródarabokra vágott zöldségeket, zöldborsót és a petrezselyemzöldet.

Összepirítjuk, majd adagonként 250ml vízzel felöntjük, bors és só bele, így készre főzzük.

A levesbetét, amit külön főzzünk meg:

Vajasgaluska

Hozzávalók:

Liszt 40 g

Tojás 1db

Vaj 12 g

Só 4 g

Elkészítés:

A vajat habosra keverjük.

Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a sót.

Laza galuskatésztát készítünk, nyugodtan géppel simára lehet dolgozni, majd forrásban levő vízbe beleszaggatjuk.

almamartas-d000015C2dd3d29c1280b

Alma mártás

Hozzávalók:

Alma 400 g

Tejföl 120 ml

Liszt 48 g

Kristálycukor 60 g

Citrom ½ db

Szegfűszeg (egész) 0,4 g

Fahéj (egész) 0,4 g

Konyhasó 2 g

Elkészítés:

Adagonként 200 ml vízből, a cukorból, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a sóval a citrom vékonyan lehámozott héjával szirupot készítünk. 15-20 perc forralás után a fűszereket kivesszük, a feldarabolt almát beletesszük, megfőzzük. A finomhabarást hozzámelegítéssel belekeverjük. Piskótával kínáljuk.

Piskóta

Hozzávalók:

Tojás 2 db

Liszt 40 g

Kristálycukor 40 g

Elkészítés:

A félig habbá vert tojásfehérjéhez a cukor felét hozzáadjuk és kemény habbá verjük.

A maradék cukorral a tojássárgáját habosra keverjük, óvatosan hozzákeverjük a fehérjehabot, a lisztet, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához