Itt van a legfinomabb gyümölcskenyér receptje - így készítheti el!
Készítse el ezt az ízletes és aszalt gyümölcsökben gazdag püspökkenyeret!
Ha az ünnepek alatt is szeretne egészségesen étkezni, akkor a búzaliszt helyett használjon teljes kiőrlésű lisztet!
Karácsonyi püspökkenyér
Hozzávalók
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 30 dkg liszt
- 1 zacskó sütőpor
- 20 dkg margarin
- 20 dkg vaj
- 1 evőkanál vanília aroma
- 5 evőkanál rum vagy rumaroma
- 7 nagyobb tojás (szétválasztva)
- 25 dkg barnacukor (ízlés szerint, mert az aszalt gyümölcsök is elég édesek)
- 1 marék apróra vágott dió és/vagy mandula, sótlan pisztácia
- aszalt gyümölcsök: aszalt meggy, sárgabarack, vörösáfonya
- kandírozott citrom és narancshéj
- kevés apróra vágott marcipán
Elkészítés
A kétféle lisztet egy tálban alaposan keverjük el az apróra vágott marcipánnal, aszalt gyümölcsökkel, dióval és/vagy mandulával, pisztáciával, végül adjuk hozzá a sütőport.
A szoba-hőmérsékletű vajat és margarint keverjük habosra a barna cukorral, majd adjuk hozzá a tojássárgájákat, fontos, hogy jól keverjük el. A tojásos masszához adjuk a lisztes keveréket, a rumot, a vanília aromát. A masszát kivajazott, lisztezett sütőformába öntjük, előmelegített sütőben, 170°C-on, körülbelül 25 percig sütjük.
Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!
Depresszió karácsonykor: ha szorongva tölti az ünnepeket, erról tudnia kell