Karácsonyi receptek: zöldfűszeres csirkegulyás
Egy finom ételt ajánlunk a könnyebb húsok kedvelőinek!
Karácsonyi zöldfűszeres csirkegulyás
Hozzávalók: 4 személyre
4-4 alsó és felső csirkecomb
4 közepes burgonya
1 kisebb karalábé
3 közepes sárgarépa
3 nagyobb vöröshagyma
3 kisebb petrezselyemgyökér
apróra vágott petrezselyem zöldje (lehet szárított is)
4 gerezd fokhagyma
3 evőkanál pirospaprika
3 evőkanál étolaj
zöldfűszer keverék (ízlés szerint)
őrölt kömény, őrölt bors, só
Elkészítés
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a (bőr nélküli) csirkecombokat, lepirítjuk, ezután hozzáadjuk a kockára vagy karikára vágott zöldségeket, a burgonya kivételével, fűszerezzük borssal, zöldfűszer keverékével.
Pár perc pirítás után megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és felöntjük vízzel (vagy alaplével). Végül készre főzzük, ízlés szerint fűszerezzük.