Ezeket látta már?

Karácsonyi receptek: zöldfűszeres csirkegulyás

2015.12.18. Módosítva: 2016.11.08.

Egy finom ételt ajánlunk a könnyebb húsok kedvelőinek!

Karácsonyi zöldfűszeres csirkegulyás

csirkegulyas-d00001E51f3e795c9e92d

Hozzávalók: 4 személyre

4-4 alsó és felső csirkecomb

4 közepes burgonya

1 kisebb karalábé

3 közepes sárgarépa

3 nagyobb vöröshagyma

3 kisebb petrezselyemgyökér

apróra vágott petrezselyem zöldje (lehet szárított is)

4 gerezd fokhagyma

3 evőkanál pirospaprika

3 evőkanál étolaj

zöldfűszer keverék (ízlés szerint)

őrölt kömény, őrölt bors, só

Elkészítés

Az apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a (bőr nélküli) csirkecombokat, lepirítjuk, ezután hozzáadjuk a kockára vagy karikára vágott zöldségeket, a burgonya kivételével, fűszerezzük borssal, zöldfűszer keverékével.

Pár perc pirítás után megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és felöntjük vízzel (vagy alaplével). Végül készre főzzük, ízlés szerint fűszerezzük.

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához