Gulyásleves
Egy hagyományos, de igen finom étel...
Gulyásleves 4 főre
Hozzávalók:
32 dkg marhahús
32 dkg burgonya
Lecsó
Vöröshagyma
Fokhagyma
Fűszerpaprika
Köménymag
Csipetke (levesbetét)
Elkészítés:
Felmelegített olajban (0,3 dl) üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát (80 g). Tűzről lehúzva megszórjuk édes fűszerpaprikával (6 g), kevés vízzel felöntjük és a tűzre visszatéve zsírjára pirítjuk. A marhahúst (32 dkg) kis kockákra vágjuk és rátesszük a hagymára. Kevés vizet - kb. 5dl - adunk hozzá és zsírjára pirítjuk. Ezt még 2x megcsináljuk, majd fedő alatt puhára pároljuk.
Ízesítésül sót (12 g), őrölt köményt (0,4 g), fokhagymát (2 g) és lecsót (40 g) használunk, és az adagszámnak megfelelő vízzel öntjük fel. Amikor a hús félig puha, belekerül az apróra vágott burgonya (32 dkg) is és a legvégén a levesbetétet (csipetke) is belefőzzük.