Fűszeres, gyömbéres sertéstokány az ünnepekre - itt a legfinomabb recept!
Valami mást is enne az ünnepi időszakban, mint halat? Készítse el ezt a szaftos sertéstokányt, és fűszerezze gyömbérrel!
A gyömbér igazi kincs az egészségünk szempontjából, és fűszerként is igazán pikánssá teszi az ételeket. Ezzel a gyömbéres sertéstokánnyal garantált a siker!
Hozzávalók
- 1/2 kg sertéslapocka
- 30 gramm liszt
- 2 dl joghurt
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kisebb friss gyömbér
- fehérbors
- olaj
Elkészítés
Az olajon az aprított hagymát átfuttatjuk, hozzáadjuk az apróra vágott lapockát. Sózzuk, borsozzuk, vizet alá öntve pároljuk. Ha megpuhult, ráreszeljük a gyömbért, majd a lisztből és joghurtból készített habarással sűrítjük, végül jól átforraljuk. Párolt zöldségekkel tálaljuk. Jó étvágyat!
Olvasta már?
- Mézfajták gyógyhatásai - repceméz gyomorsavra, hársméz gyulladásra
- 3+1 dolog, amit megtehet az egészségéért cukorbetegként
- 9 tévhit a cukorbetegségről
Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!