Ezeket látta már?

Fitnesz-diéta

Tanuljuk meg saját testünk működését! Ez a diéta ajánlható azoknak, akik olyan módszert keresnek, amelynek középpontjában az egészséges életmód és ennek keretében az egészséges étkezés áll.

A Fitnesz-diétával testsúlycsökkenést, általános jó közérzetet, méregtelenítést, salaktalanítást, a szervezet egyensúlyának helyreállását érhetjük el.

alllmaa-d00000A356a8e8a9347ea

A módszer lényege

Rendszerint ahelyett, hogy nyers táplálék tenné ki étrendünk legnagyobb részét, nagyrészt feldolgozott élelmiszereket fogyasztunk. És ha még nem tették tönkre a feldolgozással, mielőtt hozzánk kerülne, akkor mi zsírban vagy roston kisütjük, gőz fölött főzzük vagy pároljuk.

Ezzel megváltozik az étel eredeti jellege, és az emberi szervezet nem tud ennyi, a természetesből átalakított étellel megbirkózni. A rossz emésztés pedig bizonyos mennyiségű hulladékot képez a szervezetben, amely mérgező. Ha az étrendünk zömét ilyenfajta ételek teszik ki, a szervezetet rendszeresen "túldolgoztatjuk".

Fontos, hogy mennyit, mikor, mit és mivel eszünk. A fogyásnak ez a módja életstílusként is alkalmazható, nem átmeneti hatású gyorskúra.

A módszer lényege az egész test természetes higiéniájának megteremtése, amelynek kiindulópontja, hogy a szervezet öntisztító, öngyógyító és önfenntartó. A természetes higiénia alaptétele, hogy a test mindig az egészségre törekszik oly módon, hogy állandóan tisztítja magát az ártalmas, fölösleges anyagoktól. Az új étkezési rend célja, hogy a szervezet természetes körforgásán alapuljon.

Feltételek, követelmények

- Étkezéshez sose igyunk vizet, mert felhígítja a gyomor emésztőnedveit.

- Inkább sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasszunk, mint állati eredetű fehérjét.

- Fogyasszunk minél kevesebb pasztőrözött, homogénezett tejterméket.

- Ébredéstől legalább délig csak gyümölcsöt és zöldséget fogyasszunk.

- Rendszeresen tartsunk méregtelenítő kúrát.

- Naponta harminc percet mozogjunk.

- Az ételek elkészítéséhez használjunk friss gyümölcsöt és zöldséget. Fagyasztottat - cukrozatlanul és öntet nélkül - csak akkor, ha nem kaphatunk frisset.

- Hogyha éhesek vagyunk, ebéd után három órával ehetünk gyümölcsöt. Ha vacsora után éhesek maradunk, akkor azt követően három órával szintén ehetünk gyümölcsöt.

- A salátaöntetekhez ne használjunk ecetet, mert gátolja a nyállal való emésztést és a keményítők emésztését is lassítja. Alkalmazzunk helyette citromlevet.

- Ne fogyasszunk sok nyers hagymát és fokhagymát. Ezek ingerlik az ízlelőbimbókat, ettől pedig egyre nehezebb ételek után fogunk vágyakozni.

alma-d00000A36f2770509696a

A diéta leírása

Három, könnyen követhető alapelv segít abban, hogy hogyan lehet fenntartani az anyagcsere egyensúlyát és eltávolítani a mérgező anyagokat a szervezetből.

Az első: fogyasszunk magas víztartalmú ételeket. Étkezésünknek legalább 70%-át tegyék ki a zöldség- és gyümölcsfélék. A maradék 30% pedig kenyérből, gabonafélékből, húsból, tejtermékekből stb. állhat.

A második: megfelelőképpen kombináljuk az ételféléket. Az emberi szervezet egyszerre csak egyfajta koncentrált élelmet tud megemészteni. Ez bármi, ami nem gyümölcs és nem zöldség. Ha kétfélét eszünk egyszerre, akkor az étel megrothad, az ilyen ételt pedig nem tudjuk megemészteni. Az ételek helyes kombinációja egyszerűen csak megteremti a fogyás feltételeit. Táplálékaink helyes párosítása nem akadályoz meg bennünket abban, hogy kedvelt ételeinket fogyasszuk. Egyszerűen csak nem szabad egyidejűleg enni az összeset.

A harmadik: a gyümölcsök helyes fogyasztása. A helyes gyümölcsfogyasztásnak jelentős köze van a megfelelő élelemkombinációhoz. Azok a vitaminok, ásványi anyagok, szénhidrátok, aminosavak, zsírsavak, amelyekre az emberi szervezetnek szüksége van létezéséhez, mind megtalálhatók a gyümölcsökben. A gyümölcs emésztése kevesebb energiát igényel, mint bármely más tápláléké, cukrot ad a szervezetnek, és nem a gyomorban emésztődik!

A gyümölcs ugyanis előemésztődik. Ezért akkor járunk el helyesen, ha a gyümölcsöt mindig éhgyomorra fogyasztjuk. Ezzel több energiát fog szervezetünk az emésztésére fordítani, mint amennyit maga a gyümölcs tartalmaz. Ez segíti a méregtelenítést, a salaktalanítást és a fogyást.

Étkezés után mennyi idővel ehetünk gyümölcsöt?

Salátát vagy nyers zöldséget követően 2 óra elteltével, hús nélküli helyesen kombinált ételt követően 3 óra elteltével, húst tartalmazó, helyesen kombinált ételt követően 4 óra elteltével és bármilyen helytelenül kombinált ételt követően 8 óra elteltével.

Étrend

A saláták nagyon fontosak az étkezési rendben. Segítenek a fogyásban, úgy hogy közben jól érezzük magunkat. Ráadásul könnyen elkészíthetők és az asztaltól felállva igazán jóllakottnak érezhetjük magukat. Fogyásunkat is nagyon meg fogják könnyíteni ezek a finom, laktató ételek. Bármely fogással felcserélhetjük a főételként fogyasztott salátát.

Reggeli minden nap ugyanaz

Annyi frissen facsart gyümölcslé, amennyit csak kívánunk, friss gyümölcs vagy gyümölcssaláta. Ha nagyon éhesek vagyunk, együnk banánt.

A reggeli gyümölcsmennyiséget eloszthatjuk egész délelőttre.

Ebéd

Friss gyümölcslé vagy friss répalé. Energiasaláta bármilyen kedvelt nyers zöldségből egy könnyű salátaöntettel, vagy úgynevezett helyesen kombinált szendvics zeller- vagy uborkahasábokkal.

A közönséges szendvics fehérjét és szénhidrátot kombinál, vagyis rengeteg energiába kerül az emésztése. A helyesen kombinált szendvicshez korpás kenyeret használunk, erre pedig paradicsomot, avokádót, uborkát, salátát vagy csírákat teszünk.

Vacsora

Igyunk friss zöldségkoktélt a vacsora előtt 10 perccel, melyet frissen facsart sárgarépa, zeller, petrezselyem, paradicsom, zöldpaprika, spenót leve alkosson. Együnk egy finom karfiolkrém levest, héjában sült burgonyát sajttal, vagy roston sült csirkét, esetleg fokhagymás zöldbabsalátát, vagy francia zöldsalátát.

Hogyha éhesek vagyunk, vacsora után 3 órával már ehetünk gyümölcsöt.

Ez jót is tesz, hiszen az így szervezetünkbe kerülő víz segíteni fogja a kiválasztási folyamatot.

Az eredeti cikk itt olvasható:

Forrás: Napidoktor
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához