Ezeket látta már?

Hirdetés

Ételintolerancia: az új népbetegség?

Ételintolerancia: az új népbetegség?

Magyarországon évről évre drasztikusan nő azoknak a gyermekeknek és felnőtteknek a száma, akik a bélrendszer zavart működése miatt vagy a helytelen táplálkozási szokásokból adódóan, különféle betegségekkel küzdenek.

Bár régóta köztudott ez az örök érvényű gondolat, miszerint: „Az vagy, amit megeszel”– de mégis, hogyan kell ezt érteni?

A test legkisebb építőelemei a sejtek. A sejtek pedig azokból a tápanyagokból építkeznek, amik a napi étkezések során elfogyasztásra kerülnek. A táplálkozás így közvetlenül kihat a mentális és fizikai állapotra rövid és hosszú távon egyaránt.

Az élelmiszerek tömeggyártásával adalékanyagok, színezékek, stabilizátorok, tartósítószerek, térfogatnövelők, különféle vegyszerek és maradékanyagok kerülnek be egy-egy étkezés alkalmával a szervezetbe. Az emberi testet pedig nem erre tervezték.

Eleinte, egészen apró jelzésekkel üzen a test, hogy valami nincs rendben. Először csak az egyén közérzete változik meg. Később jelentkezhetnek mentális és testi funkciózavarok, betegségek, mint pl. fejfájás, migrén, kiütések, ekcéma, emésztési problémák, túlsúly, ételintolerancia. Gyermekeknél mindezeken felül megjelenhetnek még figyelem-, alvás- és viselkedési zavarok.

Miért is tekinthető tehát az új népbetegségnek az ételintolerancia? Azért, mert nem válogat nemek vagy kor szerint, egyaránt érint gyermekeket, felnőtteket, időseket, nőket, férfiakat.

A rossz közérzet az első intő jele annak, hogy valami nincs rendben, majd később, a napi szinten jelentkező panaszok megkeserítik a páciens mindennapjait. Amennyiben a korábban említett tünetek hátterében szervi elváltozás nem igazolható, mindenképpen indokolt az Ételintolerancia 206 vizsgálatot elvégeztetni.

Azonban mindenki számára ajánlott a megelőzésre és az egészségtudatosságra hangsúlyt fektetni, hiszen az Ételintolerancia 206 szűrővizsgálaton való részvétellel már sokat tehet azért, hogy a kapott eredmény ismeretében tudatosan javítson életminőségén és megelőzze a fent említett betegségeket, problémákat. Fontos, hogy odafigyelve a teste jelzéseire, többet törődjön mindenki önmagával és az egészségével.

A vizsgálatot az erre specializálódott, továbbá kiemelkedő szakmai hátérrel és a legmodernebb, legjobb diagnosztikai eszközökkel rendelkező Corden Laboratóriumokban végzik.

Új, egyedülálló, harmadik generációs Ételintolerancia 206 vizsgálatukkal, precízen kimutatható, hogy egy adott összetevőt milyen mértében szükséges megvonni a szervezettől annak érdekében, hogy ne alakuljon ki túlzott ellenreakció, vagy melyik az az étel/összetevő, aminek búcsút kell inteni. 10 élelmiszercsoportban 206 allergént mutatnak ki. A vizsgálat eredménye már 2-4 munkanapon belül elkészül. Dietetikusuk pedig segítséget tud nyújtani egy személyre szabott táplálkozási terv összeállításában. Mindezt várakozás és sorban állás nélkül, kényelmes online időpontfoglalással.

A vizsgálat gyermekbarát, mivel az ujjbegyből vett egy-két csepp vérből is kimutatható a tényleges veszélyforrás.

A Corden Laboratórium Hálózatban országszerte több ponton van lehetőség utánajárni, mely ételek okozzák a kellemetlen tüneteket.

Ha az Ön környezetében nincs Corden vérvételi pont, akkor sem kell lemondania arról, hogy megtörténjen a szűrés. Az otthoni mintavételi csomagnak köszönhetően bárki számára elérhetővé válik az Ételintolerancia 206 vizsgálat. Ezt az otthoni mintavételi csomagot a Corden Központi Laboratóriumában – kozpontilabor@corden.hu mail címen lehet igényelni. A minta laboratóriumba juttatása díjmentes, a mintavételi csomag tartalmazza a postai úton visszaküldhető ingyenes válasz borítékot.

Ma már egyetlen vizsgálattal is lehet javítani az életminőségünkön! Tegyünk hát érte!

Az Ételintolerancia 206 vizsgálat csak és kizárólag a Corden Laboratórium Hálózatban érhető el.

Forrás: Corden Kft.
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához