Egy reggeli finomság: tojáspörkölt
Kulináris finomságaink egyike, annak, aki kedveli...
Tojáspörkölt
Hozzávalók 4 főre
8 tojás
1 nagy fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
pirospaprika
feketebors
étolaj
Elkészítés:
A keményre főtt, tisztított tojásokat karikára vagy nagyobb kockákra vágjuk.
A tisztított, apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd egy kevés vízzel elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást, a 1-2 gerezd fokhagymát, ízlés szerint fűszerezzük, végül pár perc alatt összeforraljuk.
A pörköltet tejfölösen be is habarhatjuk. Kb. 1 dl tejfölt elkeverünk 1-2 csapott evőkanál teljes kiörlésű liszttel (esetleg finomliszttel) és kevés hideg vízzel.
Javasolnám hozzá a barna- vagy jázmin rizst, de tálalhatjuk tarhonyával esetleg galuskával. Fejes salátával vagy csemege uborkával kiváló étel.
A tojáspörköltet bővíthetjük például kolbásszal is, ahogyan olvasható Juditka konyhájában.
Forrás: http://juditkakonyhaja.blogspot.hu/2014/01/kolbaszos-tojasporkolt.html