Ezeket látta már?

Fehérboros csirkecomb recept: itt egy ízletes,diétabarát ebédötlet!

csirkecomb

Olyan csirkereceptet mutatunk, amivel jóllakhat, mégsem lesz lelkiismeret furdalása!

A csirke az egyik legnépszerűbb hús, mert sokféleképpen el lehet készíteni, és gyorsan az asztalra tehetjük az ételt. Most egy fehérboros változatot mutatunk.

Fehérboros csirkecomb hozzávalók:

  • 4 csirke alsócomb
  • 2 piros húsú paprika
  • 2 lila hagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 kis csokor kakukkfű
  • 12 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 5 ek. olívaolaj

Elkészítés:

  1. A csirkecombot megmossuk, sózzuk, borsozzuk. A paprikát, a hagymát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. A zöldfűszereket leöblítjük, felaprítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk.
  2. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A combokat bekenjük fokhagymával. A paprikát és a hagymát a tepsibe dobjuk, ráfektetjük a combokat, rászórjuk a zöldfűszereket. Ráöntjük a bort, az olajat, és alufóliával lefedjük a tepsit. A sütőben kb. 30 percig sütjük.
  3. Levesszük a combokról a fóliát, átforgatjuk, és további 15-20 perc alatt pirosra sütjük. Párolt rizst vagy főtt burgonyát adhatunk hozzá köretként.
  • Munka: kb. 30 perc
  • Fogyasztható: kb. 80 perc múlva
  • 1 adag: 285 kcal

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

recept

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához