A makrobiotikus étel karban tart!
A makrobiotikus étel karban tart és gyógyít! Egy ötlet, ha valaki fogyni akar: jégcsapretket lereszel, tesz hozzá vizet, megfőzi és leszűri. Este lefekvés előtt issza.
A makrobiotikus étkezésnél fontos, hogy minden falatot hosszan rágunk, elkeverjük a nyállal. Akinek rákos megbetegedése van, az életét mentheti meg, ha megtanul rágni! Ha jól rágunk minden felszívódik a vastagbélben.
Ime egy nyári ebéd-receptsor:
Nyári hűtő hatású könnyű kukorica-póréhagyma leves
- 2 szál póréhagyma
- 2-3 cső kukorica
- 4 csésze forrásvíz
A póréhagymát félbevágva megmosom, hogy a földet alaposan kimossam. Az edény aljára helyezem a félholdra vágott póréhagymát és a kukorica csőről levágott kukorica szemeket hozzáadom a vizet és puhára főzöm.
Tálaláskor petrezselyemmel, újhagymával díszítjük.
Zöldséges kuszkusz
- fél pohár kuszkusz
- fél pohár zöldborsó, zöldbab vagy sárga vajbab
- 1 db kicsi vagy közepes méretű sárgarépa vékony, ovális szeletekre vágva
- 5-6 rózsa brokkoli
- 2 kanál hidegen sajtolt szezám-, kukorica- vagy napraforgóolaj
A kuszkuszt 2 pohár sós vízben percek alatt megpároljuk. A felszeletelt sárgarépát, a hüvelyest és a brokkolit az olajon, kevés vízzel puhára pároljuk.
Tálaláskor a kuszkuszra rátesszük a hüvelyest és zöldségeket. Könnyű nyári eledel.
Gyümölcstorta
Ha van otthon agaragar (kocsonyásító), akkor a gyümölcsök főzésénél a forró, lobogó vízbe helyezzük és folyamatosan keverjük. Közben érezzük, ahogy összehúzza, kocsonyásítja a levet. Az agaragarban megfőzött gyümölcsöt rátesszük az egyenletesen elsimított kuszkuszra. Miután kihűlt, szép látványban van részünk, hiszen alul a sárga kuszkusz, felül pedig a megkocsonyásodott gyümölcslében a gyümölcs van.
A makrobiotikus étkezés megtanulható:
Elméleti és gyakorlati kurzusok során megtanulhatja az egészségmegtartó és gyógyító ételkészítési módokat. Havonta egy alkalommal szombati napon 12.00-től-18.00-ig, kedd esti főzőshow programok 18.00-20:30 között tartandók.
Az eredeti cikk itt olvasható:
Szerző: Sebestyén Sziliva