Ezeket látta már?

Tudományosan is bizonyították: a dió kifejezetten jót tesz a szívünknek

dió

A dió az egész szervezetünkre jó hatással van.

Dobson Szabolcs, gyógyszerengedélyeztetési szakértő írt korábban arról, miért érdemes diót enni:

"A Coronary Artery Risk Development in Young Adults (CARDIA avagy Koszorúér-betegség Kockázat Kialakulása Fiatal Felnőtteknél) vizsgálatban 3092 fiatal felnőtt adatait elemezték. A tanulmány a Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases szaklapban jelent meg.

A táplálkozást, beleértve a diót és más dióféléket is, 20 év során háromszor értékelték. A szív- és érrendszeri betegség kockázati tényezőit több alkalommal is mérték.

Értékelték a dió, más diófélék és a diómentes étrend összefüggéseit a szív- és érrendszeri betegségek kockázati tényezőivel 30 év követési időszak alatt. A dió (kb 21 gramm/nap), egyéb diófélék (45,4 gramm/nap) vagy a diófogyasztás hiánya 20 éves halmozott átlagos bevitele eltérő kapcsolatot mutatott 30 év folyamán a szív- és érrendszeri betegség kockázati tényezőivel. Általában a diót fogyasztóknak statisztikailag

  • jelentősen alacsonyabb volt a testtömeg-indexük,
  • kisebb a derékbőségük,
  • alacsonyabb a vérnyomásuk és a trigliceridkoncentrációjuk,
  • továbbá kevésbé gyarapodott a testtömegük a kiindulási értékhez képest, mint az egyéb diót fogyasztók esetében.
  • Ezenkívül a diót fogyasztóknak alacsonyabb volt az éhgyomri vércukorszintje, mint a diót nem fogyasztóknak."

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Nátha, megfázás, köhögés: ezek a módszerek segíthetnek!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#orrfolyás

Forrás: Koronavírus vakcináció - szakirodalmi tallózó FB-csoport
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához