Fehérboros csirkecomb recept: itt egy ízletes,diétabarát ebédötlet!
Olyan csirkereceptet mutatunk, amivel jóllakhat, mégsem lesz lelkiismeret furdalása!
A csirke az egyik legnépszerűbb hús, mert sokféleképpen el lehet készíteni, és gyorsan az asztalra tehetjük az ételt. Most egy fehérboros változatot mutatunk.
Fehérboros csirkecomb hozzávalók:
- 4 csirke alsócomb
- 2 piros húsú paprika
- 2 lila hagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 kis csokor kakukkfű
- 12 gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor
- 5 ek. olívaolaj
Elkészítés:
- A csirkecombot megmossuk, sózzuk, borsozzuk. A paprikát, a hagymát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. A zöldfűszereket leöblítjük, felaprítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk.
- A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A combokat bekenjük fokhagymával. A paprikát és a hagymát a tepsibe dobjuk, ráfektetjük a combokat, rászórjuk a zöldfűszereket. Ráöntjük a bort, az olajat, és alufóliával lefedjük a tepsit. A sütőben kb. 30 percig sütjük.
- Levesszük a combokról a fóliát, átforgatjuk, és további 15-20 perc alatt pirosra sütjük. Párolt rizst vagy főtt burgonyát adhatunk hozzá köretként.
- Munka: kb. 30 perc
- Fogyasztható: kb. 80 perc múlva
- 1 adag: 285 kcal
Olvasta már?
- Így vacsorázzon, ha cukorbeteg
- 5 alapanyag, amit bátran használhat a konyhában
- Alig eszik cukrot, mégsem mozdul a mérleg? Ezen változtasson!
- Puffadás: 5 betegség, aminek ez az első tünete
- 3+1 egészséges gabona, amiket imádni fog!
- Mikor együnk? Ilyen az egészséges táplálkozás napi beosztása
Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!
Forrás:
EgészségKalauz
Adja hozzá a Híreket
a Google hírfolyamához