70 év felett ezt a 4 élelmiszert jó, ha rendszeresen eszi
A táplálkozási szakemberek szerint a következő élelmiszereket ajánlott rendszeresen fogyasztani.
A szakértők szerint az alábbi ételeket jó, ha 70 év felett beépítjük az étkezéseinkbe: görögdinnye, brokkoli, dió, gránátalma.
A görögdinnye tartalmaz C-vitamint, ami idős korban - a Journal of Nutrition folyóiratban megjelent tanulmány szerint - csökkentheti az izomszövetek lebomlását. Ezen kívül frissít, és rostokban gazdag, miközben kalóriában szegény gyümölcs. Fontos hozzátenni, hogy cukorbetegeknek keveset szabad csak belőle fogasztani.
A brokkoli is gazdag C-vitaminban, valamint K-vitamint, kollagént és kalciumot is tartalmaz. Fogyasztása hozzájárulhat az egészséges vérkeringés fenntartásában, és rost tartalmának köszönhetően az emésztést is segítheti.
A dió segíthet fenntartani az egészséges agyműködést, valamint kiváló antioxidáns forrás is egyben, csak úgy, mint a gránátalma, amit egészséges desszertként, és ivóléként is fogyaszthatunk.
Olvasta már?
- Ezt kell tennünk az öregedés ellen! Meglepő, és köze van a bélflórához
- Mi történik az öregedés során a bőrben? Így varázsolhatjuk újra
- Az agy öregedése és a demencia (elbutulás)
- Így öregszik a szívünk
- Szelén: lassíthatja a bőr öregedését
- Miért öregszik a bőr? Így csökkentsük a ráncokat hatékonyan
Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!