Repedés nélküli húsvéti tojás: így főzze meg, hogy hibátlan legyen
Mutatjuk, mire kell figyelni, hogy a tojás repedésmentes maradjon, és a héja is könnyen lejöjjön!
Hogyan főzzünk tojást repedés nélkül?
Mint szinte minden folyamat a konyhában, a tojásfőzés is kémiai-fizikai alapelvekre vezethető vissza. Főzés közben úgynevezett mikro robbanások repedéseket okozhatnak az egyébként is érzékeny tojáshéjon, ezért nem mindegy, hogyan főzzük.
A tökéletes húsvéti tojásnak kemény a belseje, egyenletes a héja, nem repedt meg, és amikor esszük, könnyen lejön a héja. ne repedjen meg. Ehhez a következőket tartsuk be:
- vegyük ki a hűtőből a tojásokat 1-2 órával a főzés előtt
- hideg vízbe tegyük fel őket főzni
- már az elején adjunk a vízhez tengeri sót és egy kis ecetet
- főzzük 10 percig
- vegyük ki a főzővízből, és hagyjuk hideg vízben állni
Mutatjuk a gyakori hibákat és azt is, hogy főzhet tökéletes tojást:
Olvasta már?
- Ezért ne tárolja a tojást a hűtőajtóban!
- Cukorbeteg? Nem mindegy, mennyi tojást eszik!
- Kinőheti a gyerek a tojásallergiát? |
Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!