Ezeket látta már?

Repedés nélküli húsvéti tojás: így főzze meg, hogy hibátlan legyen

repedés, húsvét, tojás, főzés

Mutatjuk, mire kell figyelni, hogy a tojás repedésmentes maradjon, és a héja is könnyen lejöjjön!

Hogyan főzzünk tojást repedés nélkül?

Mint szinte minden folyamat a konyhában, a tojásfőzés is kémiai-fizikai alapelvekre vezethető vissza. Főzés közben úgynevezett mikro robbanások repedéseket okozhatnak az egyébként is érzékeny tojáshéjon, ezért nem mindegy, hogyan főzzük.

A tökéletes húsvéti tojásnak kemény a belseje, egyenletes a héja, nem repedt meg, és amikor esszük, könnyen lejön a héja. ne repedjen meg. Ehhez a következőket tartsuk be:

  • vegyük ki a hűtőből a tojásokat 1-2 órával a főzés előtt
  • hideg vízbe tegyük fel őket főzni
  • már az elején adjunk a vízhez tengeri sót és egy kis ecetet
  • főzzük 10 percig
  • vegyük ki a főzővízből, és hagyjuk hideg vízben állni

Mutatjuk a gyakori hibákat és azt is, hogy főzhet tökéletes tojást:

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Magas koleszterinszint: ne a tojást hibáztassa érte!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

tojásfőzés

Forrás: laboratorium.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához